Antena 3 Actualitate Cîmpeanu: Aproape 50% dintre profesorii din școli și licee vor să se vaccineze

Cîmpeanu: Aproape 50% dintre profesorii din școli și licee vor să se vaccineze

de Gabriel Dano    |    13 Ian 2021   •   22:32
Cîmpeanu: Aproape 50% dintre profesorii din școli și licee vor să se vaccineze
Sursa foto: Hepta

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, în exclusivitate la Antena 3, că aproape 50% dintre profesorii din învățământul preuniversitar au declarat până acum că vor să se vaccineze. Ministrul a subliniat că vaccinarea este una dintre măsurile importante de care ar depinde redeschiderea școlilor la data de 8 februarie.

"Avem aproape 3 milioane de elevi și peste 500.000 de studenți în România. În urmă cu o săptămână, Guvernul a adoptat o OUG prin care limitează dreptul ministrului Educației de a introduce în sistem online școala românească la data de 8 februarie, deși ordonanța putea să prevadă și o dată mai îndepărtată. Acest lucru s-a făcut pentru a demonstra că Guvernul României își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor. Această deschidere se va face sub rezerva analizei evoluției situației epidemiologice, principalul parametru, și bineînțeles să avem și campania de vaccinare.

Am lansat o interogare în tot sistemul de educație, către toți cei 340.000 de angajați ai sistemului de învățământ cu privire la disponibilitatea de vaccinare. Nu ne sunt indiferente măsurile luate de alte state care se confruntă cu această situație. Un lucru foarte important, pe care doresc să-l spun: predarea online generează pierderi oriunde, în orice sistem de educație. Sunt inevitabile, pentru că sunt pierderi structurale. Sigur, la acestea se adaugă și pierderi circumstanțiale: lipsă de echipamente, lipsă de internet, lipsă de pregătire. (...)

Pentru a putea fi recuperate pierderile generate de procesul de predare online, evident, trebuie să fii la școală. Nu poți să recuperezi ceva pierdut în online, tot în online. Ca să fii la școală trebuie să ai școlile deschise. De aceea, am spus că niciun scenariu nu va fi exclus", a spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat care este cea mai importantă măsură de care depinde o eventuală deschidere a școlilor pe 8 februarie, ministrul Educației a răspuns:

'În primul rând, mă bucur că s-a înțeles că vaccinarea personalului din învățământ trebuie să fie prioritară. În momentul de față este prioritară. Am lansat o întrebare cu privire la disponibilitatea de vaccinare - așteptăm răspunsul final în data de 15 ianuarie, după-amiază. Aproape 50% din personalul din învățământul preuniversitar dorește vaccinare. Aproape... Și deja sistemul universitar a ajuns la 60%, excluzând cadrele didactice care sunt și medici și care s-au vaccinat deja", a spus Sorin Cîmpeanu, în exclusivitate, în emisiunea Punctul de Întâlnire, moderată de Radu Tudor.

 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu

România Inteligentă

 

 

Şcoala cu 300 de panouri solare care a devenit independentă energetic

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close