Antena 3 Actualitate Părinții îl contrazic pe Sorin Câmpeanu: Se vrea obligativitatea vaccinării unei categorii sociale!

Părinții îl contrazic pe Sorin Câmpeanu: Se vrea obligativitatea vaccinării unei categorii sociale!

de Laura Dinu    |    15 Apr 2021   •   13:49
Părinții îl contrazic pe Sorin Câmpeanu: Se vrea obligativitatea vaccinării unei categorii sociale! Hepta

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, declara cu două zile în urmă că se analizează ipoteza potrivit căreia profesorii care refuză vaccinarea să fie obligați să predea doar online. Și asta, spunea ministrul, din cauza presiunii tot mai mari din partea părinților cu privire la vaccinarea cadrelor didactice.

"E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate.

Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple.", a afirmat ministrul Educației la Ploiești.

Alianța Părinților infirmă, însă, presiunile făcute la minister și transmite ministrului că nicio categorie socială nu are dreptul, din punct de vedere moral sau juridic, să exercite asupra altei categorii sociale presiuni de natură să limiteze acesteia dreptul la muncă sau la liberă decizie privind sănătatea personală. 

"Considerăm că avem de-a face cu o stratagemă menită să impună obligativitatea vaccinării unei categorii sociale, deși un atare act ar încălca flagrant libertatea și dreptul persoanei de a dispune de ea însăși", a transmis alianța.

Pe de altă parte, profesorii spun că predarea online pentru cei neimunizații nu este o opțiune viabilă. 

În februarie, mai puțin de jumătate dintre dascăli își doreau să se imunizeze anti-Covid. Între timp, numărul cadrelor didactice care s-au vaccinat sau urmează să o facă se apropie de 70 de procente, scrie Digi24.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close