Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu, despre cazul Cumpănaşu: "Nu pot tolera această modalitate de abordare”

Sorin Cîmpeanu, despre cazul Cumpănaşu: "Nu pot tolera această modalitate de abordare”

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a oferit, marţi seara, la Antena 3, clarificări în cazul Alexandru Cumpănaşu cu a cărui imagine a fost asociat în urmă cu doi ani, subliniind faptul că acum nu poate tolera modul în care acesta abordează problemele din învăţământ în mediul online.

Sorin Cîmpeanu, despre cazul Cumpănaşu: "Nu pot tolera această modalitate de abordare”
de Georgiana Adam    |    05 Ian 2021   •   22:40

Alexandru Cumpănaşu, fost candidat la alegerile prezidenţiale şi unchiul Alexandrei Măceşanu, fata din Caracal ucisă de criminalul în serie Gheorghe Dincă, este acuzat că, după ce şi-a făcut cont pe reţeaua TikTok şi a devenit extrem de urmărit de tineri, "încurajează violent ura copiiilor faţă de şcoală şi faţă de profesori".

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe rețeaua de socializare TikTok este o modalitate de a dezechilibra sistemul de educație și că nu tolerează în nicio calitate, de ministrtu, de părinte sau de cadru didactic o astfel de abordare.

"Cred că jumătate din ţara asta a colaborat cu Alexandru Cumpănaşu până acum doi trei ani, pentru că dacă va amintiţi, era o invitație cei mai de marcă diplomați, era la primit de către toți premierii, era primitde către toți miniștrii la primit de către Academia Română și de către toate instituțiile statului român nu mai departe de acum doi trei ani.

Pe măsură ce a evoluat, deloc în bine din perspectiva mea, s-a înregistrat o disociere masivă în care mă încadrez eu. Ceea ce vedem astăzi este mai degrabă trist dincolo de faptul că este îngrijorător. Într-un sistem de educaţie foarte încercat de probleme cronice, aşa cum vă spuneam peste care se suprapun alte probleme, numai de astfel de dezechilibre nu mai are nevoie”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Întrebat dacă Alexandru Cumpănaşu îi este prieten, aşa cum susţinea în urmă cu doi ani într-o postare pe Facebook, Sorin Cîmpeanu a precizat că postarea face referire la un titlu de care este onorat că l-a primit.

"Este vorba de un moment foarte onorant pentru mine, în care am primit titlul de doctor honoris causa din partea Academiei de Studii Economice din România într-un an în care se aniversau 105 ani de la înființare. Au fost foarte mulţi invitaţi şi prieteni şi mai puţini priteni. Nu mă dezic de apropierea care a existat în urmă cu doi trei ani”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, despre activitatea actuală a lui Cumpănaşu: "Nu pot tolera această modalitate de abordare”

"Dar în acest moment nu pot încuraja și nu pot tolera nici în calitate de ministru, nici în calitate de profesor, nici în calitate de părinte, în nicio calitate nu pot tolera această modalitate de abordare care induce dezechilibre, care sunt mai periculoase decât oricând. În momentul în care un sistem de educație este cel mai slăbit, vii cu aceste lovituri”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu despre activitatea lui Cumpănaşu: Cumpănaşu exploatează niște probleme reale ale sistemului. Rezolvarea lor însă, nu se face așa"

"Trebuie spus însă că exploatează niște probleme reale ale sistemului de educație, sunt reale, lucrurile de la care pleacă sunt reale, sunt nemulțumirile elevilor și părinților tocmai cu privire la derularea acestui proces de predare învățare online. Sunt nemulțumiri pe care trebuie să le cunoaștem să le să le acceptăm. Rezolvarea lor însă, nu se face așa, ci se face într-o manieră responsabilă care este la antipod față de această manieră de abordare", a mai spus Sorin Cîmpeanu.

 

 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu scoala online
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close