Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu, reacție dură: ”DSP Ilfov își depășește atribuțiile legale și încalcă Hotărârea CNSU și Ordinul comun!”

Sorin Cîmpeanu, reacție dură: ”DSP Ilfov își depășește atribuțiile legale și încalcă Hotărârea CNSU și Ordinul comun!”

Sorin Cîmpeanu a reacționat dur după ce, în presă, a apărut informația potrivit căreia Direcția de Sănătate Publică Ilfov recomandă ca toate școlile din județul Ilfov să treacă în mediul online.

Sorin Cîmpeanu, reacție dură: ”DSP Ilfov își depășește atribuțiile legale și încalcă Hotărârea CNSU și Ordinul comun!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    13 Oct 2021   •   14:18

”DSP IF își depășește atribuțiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021 și se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de învățământ din IF!

1. Sunt școli în localități din mediul rural în care rata de infectare este mică (diferit fata de școlile din localitățile în care rata de infectare este foarte mare).
2. Sunt școli foarte aglomerate în care se învață în 2-3 schimburi, cu un număr maxim de elevi în clasa și sunt școli în care se învață într-un singur schimb, cu un număr mic de elevi în clasă.
3. Sunt școli în care nu este niciun caz de infectare în rândul elevilor și profesorilor și sunt școli în care sunt zeci de cazuri de infectare.
4. NU exista cadru legal pentru trecere generalizată/nediferențiată in online la nivelul unui județ; decizia se ia analizând situația la nivelul fiecărei unități de învățământ.
5. DSP nu se poate substitui nici școlilor, nici ISJ, nici CJSU!
6. Nu avem cunoștința  ca DSP să fi făcut anchetă epidemiologică la nivelul fiecăreia dintre cele 270 de unități de învățământ din IF.

În concluzie, solicitarea DSP IF a fost făcută în afara cadrului legal, afectând procesul de monitorizare a desfășurării procesului de învățământ și perturbând funcționarea mecanismelor administrative de gestionare a situației în starea de alertă.

DSP Ilfov recomandă tuturor școlilor din județ să treacă în mediul online

Directorul DSP, Teodor Negulescu, a declarat că lucrează la o adresă pe care o va trimite către toate școlile din județul Ilfov, prin care DSP Ilfov cere trecerea în mediul online.

Potrivit directorului DSP, aceste adrese, care vor fi trimise către toate unitățile de învățământ, cer ca până la finalul acestei săptămâni să fie suspendate cursurile cu prezență fizică.

Teodor Negulescu a mai precizat faptul că nu va propune momentan carantinarea județului Ilfov.

 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close