Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu: Vrem să renunțăm la această regulă privind elevii din anii terminali! Nu s-a putut susţine niciodată logic!

Sorin Cîmpeanu: Vrem să renunțăm la această regulă privind elevii din anii terminali! Nu s-a putut susţine niciodată logic!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va propune, în contextul reluării cursurilor după vacanţa de Paşte, renunțarea la acea regulă care prevede înjumătățirea efectivelor pentru clasele terminale.

Sorin Cîmpeanu: Vrem să renunțăm la această regulă privind elevii din anii terminali! Nu s-a putut susţine niciodată logic!
de Laura Dinu    |    22 Apr 2021   •   12:42

"Vom propune renunțarea la acea regulă care nu s-a putut susține niciodată logic, a înjumătățirii efectivelor pentru clasele terminale. Se apropie Examenele Naționale, Bacalaureat şi Evaluarea Națională. Nu există nicio justificare logică pentru ca elevii din clasele terminale, în localitățile aflate în scenariul roșu, să nu poată participa cu prezență fizică, complet, la fel cum participă şi elevii de clasa a IV-a la cursuri.

Au fost argumente 100% de ordin sanitar, din motive de distanțare. Ministerul Educației a spus, în limitele de competență, că nu înțelege diferența între elevii care învaţă în aceeaşi şcoală, pe acelaşi palier, în clase absolut identice ca suprafaţă şi ca dotare, unii de clasa a IV-a cu efective complete – şi e foarte bine că e aşa  -  şi alţii de clasa a VIII-a cu efective înjumătăţite. Aceeaşi şcoală, acelaşi palier, aceleaşi condiţii, acelaşi virus", a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, la DCNews.

Klaus Iohannis: Obiectivul principal este reîntoarcerea elevilor în clase după Paște

Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, însă depinde direct de evoluția epidemiologică, a transmis, la începutul lunii aprilie, Administrația Prezidențială, după întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare.

Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu Klaus Iohannis
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close