Antena 3 CNN Actualitate Primele teste pentru elevi au fost distribuite în teritoriu. Începe testarea școlarilor

Primele teste pentru elevi au fost distribuite în teritoriu. Începe testarea școlarilor

Sorin Câmpeanu a declarat că primele teste de salivă comandate de statul român au ajuns în țară. Lotul a fost livrat joi, cu o întârziere de o zi, iar testele sunt distribuite de urgență în teritoriu.

Primele teste pentru elevi au fost distribuite în teritoriu. Începe testarea școlarilor
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    25 Noi 2021   •   14:30

Anunțul a fost făcut la finalul ședinței din Parlament în cadrul căreia Guvernul Ciucă a primit votul de învestire.

„S-au semnat două ordine de distribuire a testelor în teritoriu, astăzi sunt distribuite 6,5 milioane de teste”, a explicat Cîmpeanu.

Testele fac parte dintr-un total de 12 milioane contractate pentru primul lot. Următorul lot de teste va ajunge în România în prima parte a lunii decembrie.

Potrivit regulilor stabilite de autorități, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se va realiza în prima și în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs;

Testarea se va efectua în sala de clasă sau în alte spatii, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ, dar și la domiciliu, sub îndrumarea părinților.

Persoanele responsabile din cadrul unităților de învățământ vor fi instruite privind colectarea testelor cu rezultat pozitiv, acestea fiind considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: teste şcoli Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close