Antena 3 CNN Actualitate Reacția lui Sorin Cîmpeanu, după ce un senator USR a acuzat că testele de salivă pentru școli sunt ambalate neconform

Reacția lui Sorin Cîmpeanu, după ce un senator USR a acuzat că testele de salivă pentru școli sunt ambalate neconform

Un nou scandal în educație. Testele pentru elevi au ajuns în țară și deja sunt folosite ca armă în războiul politic. Un senator din Opoziție a postat mai multe fotografii pe Facebook în care arată cum sunt ambalate testele "neconforme", potrivit acestuia, și afirmă că testarea va fi un fiasco total.

Reacția lui Sorin Cîmpeanu, după ce un senator USR a acuzat că testele de salivă pentru școli sunt ambalate neconform
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    27 Noi 2021   •   13:10

"Au sosit în școli testele de salivă mult promise. În niște cutii mari de carton în care se găsesc 50 de bețișoare într-o pungă, 50 de căpăcele într-o pungă, 50 de flacoane într-o pungă, 50 de pliculețe cu substanță într-o pungă. Făra instrucțiuni, fără prospect. Noaptea minții!!!!

Ordinul este ca joi toți copiii din școală să primească câte un test de salivă aplicat. Profesorii trebuie să găsească soluții ca din seturi de batjocură de 50 de căpăcele și alte ingrediente să asambleze kituri unitare complete.

Stimate domn Cătălin Botezatu, stimați domni din Clanul Cămătaru, felicitări  pentru vânzarea către ONAC! Nimeni nu se aștepta la atâta ingeniozitate. Clubul profesorilor din România vă urează un 1 Decembrie cu mult belșug și Sărbători Fericite! O face în timp ce se întreabă cât de prost sau cât de ticălos poate fi statul român care să fie complice la mizeria asta.

PS: Vă dați seama cât de #deîncredere vor fi rezultatele testelor în care profesori obosiți și scârbiți de lipsa de respect, vor sta ore întregi să pună cu mâna în punguțe cumpărate de ei căpăcele, bețișoare și pliculețe.
PS2: Mulțumesc profesorilor care semnalizează batjocura asta în formă continuată presărată peste mizeriile de probe interviu pentru directori organizate în cele mai multe dintre școlile românești", a scris senatorul USR Ștefan Pălărie.

Într-o intervenție la Antena 3, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a respins toate acuzațiile senatorului USR.

"S-au primit 6,5 milioane de teste, cerințele de performanță și de reglementare au fost elaborate de Agenția Națională a Medicamentului. Licitația a fost organizată de Oficiul Național de Achiziții centralizate. Contractele au fost semnate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar recepția a fost făcută conform contractului semnat.

Inspectoratele școlare județene au primit ce s-a achiziționat, adică 2 tipuri de teste: unele ambalat la cutii de 25, altele amblate la cutii de 50. O cutie conține 5 categorii de componente și un pliant de instrucțiuni, precum și un certificat de conformitate. Deci, afirmația cum că nu sunt conforme este falsă.

Astfel de afirmații trebuie taxate inclusiv penal pentru că achiziția făcută la nivel guvernamental s-a făcut cu cerința deținerii certificatului de conformitate", a declarat Sorin Cîmpeanu.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close