Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu: Mâine va începe vaccinarea profesorilor în 24 de judeţe

Sorin Cîmpeanu: Mâine va începe vaccinarea profesorilor în 24 de judeţe

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre cum se va desfăşura vaccinarea cadrelor didactice.

Sorin Cîmpeanu: Mâine va începe vaccinarea profesorilor în 24 de judeţe
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    23 Feb 2021   •   16:21

"Nu este vorba de a se crea peste noapte aceste centre de vaccinare. Lucrurile stau foarte clar din punctul meu de vedere. Maine va începe vaccinarea în 24 de judeţe, apoi joi în alte 14 judeţe, vineri în alte 2 judeţe iar luni în ultimele 3 judeţe.

Cele mai multe din judeţe au transmis deja listele nominale. Ştiu exact care sunt locaţiile şi pentru învăţământul preuniversitar şi universitar", a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu: "Personalul din învăţământ se înscrie pe liste, nu pe platforma informatică"

"Sunt centre dedicate, sunt centre prioritate în care există echipe mobile, pentru vaccinare. Listele s-au transmis în cea mai mare parte deja către DSP pe categorii de vârstă sub şi peste 55 de ani.

Sunt organizate centre de vaccinare în toate judeţele. Pentru judeţul Galaţi, locaţia este Baza Siderurgistrul şi Sala Sporturilor, sunt două centre.

Programarea pe baza listelor nominale, date de fiecare şcoală şi fiecare universitate se face de către DSP şi prin intermediul angajatorului, inspectorul judeţean şcolar către directorii de şcoli, respectiv în învăţământul preuniversitar pesoanele desemnate anunţă în ce zi şi la ce oră sunt programate, centrele sunt cunoscute. În Galaţi sunt 1134 de angajaţi din învăţământ sunt programaţi", a mai spus ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: "Din fericire, nu se înregistrează o accelerare a ratei de infectare în rândul şcolilor nici pentru elevi, nici pentru cadre didactice"

"Din fericire nu se înregistrează o accelerare a ratei de infectare în rândul şcolilor nici pentru elevi nici pentru cadre didactice.

Vom pregăti o situaţie pe care o vom face publică, ocazie cu care vom putea constata pe baza de evidenţă, pe bază de cifre faptul că în şcoli rata de infectare este inferioară ratei de infectare naţională.

Centrele nu constituie focare, şcolile nu cresc semnificativ rata de incidenţă. Fac un apel la prudenţă şi la respectarea tuturor exigenţelor în sistemul de învăţământ în fiecare şcoală în parte pentru ca acest lucru să nu se schimbe", a mai spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: "Ar putea fi acceptabil să nu se poarte mască doar dacă orele de sport se fac în exteriorul şcolii, în spaţii deschise dacă temperaturile permit"

Referitor la putrtarea măştii la orele de educaţie fizică, Cîmpeanu a precizat că a "discutat cu Ministeru Sănătăţii şi punctul de vedere este că ar putea fi acceptabil să nu se poarte mască doar dacă orele de sport se fac în exteriorul şcolii, în spaţii deschise. Temperaturile din acest moment din România nu permit aplicarea acestei varinate propuse de către Ministerul Sănătăţii".

Sorin Cîmpeanu: "Vom da Ordonaţă de Urgenţă pentru decontarea navetei elevilor"

"Avem în lucru o Ordonanţă de urgenţă care să reglementeze naveta elevilor în regim de urgenţă pentru ca sumele prevăzute în bugetul Ministerului Educaţiei şi este vorba de 100 de milioane de lei să poată fi utilizată de îndată ce bugetul va fi aprobat. Naveta elevilor este un element foarte important. Pentru unii dintre ei face diferenţa pentru a putea merge la şcoală şi a nu putea merge la şcoală", a mai spus Sorin Cîmpeanu. 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu vaccinare profesori
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close