Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu, despre noul pachet de măsuri pentru evitarea sancţiunilor la CEDO: „Nu avem orgolii!”

Sorin Grindeanu, despre noul pachet de măsuri pentru evitarea sancţiunilor la CEDO: „Nu avem orgolii!”

Sorin Grindeanu, despre noul pachet de măsuri pentru evitarea sancţiunilor la CEDO: „Nu avem orgolii!”
Sursa foto: Foto: gov.ro
24 Mar 2017   •   16:23

Premierul Sorin Grindeanu a declarat vineri, în conferinţa de presă de la Tulcea, că aşteaptă din partea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pachetul de măsuri necesare României pentru a preîntâmpina sancţiuni de 80 de milioane de euro pe an din partea CEDO cu privire la problemele din sistemul penitenciar, scrie Agerpres.

'Am încredere foarte mare în dl ministru Toader şi aştept tot ce înseamnă pachet de proiecte de legi pe care trebuie să-l promovăm în perioada următoare. Vorbim despre un pachet de măsuri pe care trebuie să-l adoptăm astfel încât să evităm acea posibilă decizie pilot a CEDO care ne-ar putea duce în situaţia de a plăti aproximativ 80 milioane de euro pe an, calculul aparţine vechii guvernări. Ministerul Justiţiei este în pregătirea acestui pachet care mai cuprinde şi acele măsuri alternative de detenţie', a declarat premierul Grindeanu. 

El a mai spus că pachetul de măsuri ar putea cuprinde şi iniţiative legislative care sunt în dezbatere parlamentară. 'Nu avem orgolii. Dacă sunt lucruri care converg cu viziunea ministrului Justiţiei, sunt iniţiative binevenite', a mai spus Grindeanu. 

Premierul a mai spus că aşteaptă, totodată, evaluarea ministrului Toader pe tema pachetului de măsuri privind corelarea deciziilor Curţii Constituţionale cu prevederile Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. 

'Ăsta e un lucru pe care l-am cerut - să aibă un dialog cât mai larg cu toate forţele politice, cu instituţii şi ong-uri, astfel încât aceste pachete de legi să fie dezbătute, iar atunci când sunt promovate, să fie discutate de toate aceste părţi din societate', a menţionat premierul României. 

Potrivit acestuia, ministrul Justiţiei are libertate totală în ceea ce priveşte măsurile care vor fi luate pentru ca România să evite sancţiunile CEDO. 

×
Subiecte în articol: tudorel toader Sorin Grindeanu
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close