Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu: „Vom trimite legea de modificare a codurilor penale la Parlament după încheierea dezbaterii publice”

Sorin Grindeanu: „Vom trimite legea de modificare a codurilor penale la Parlament după încheierea dezbaterii publice”

Sorin Grindeanu: „Vom trimite legea de modificare a codurilor penale la Parlament după încheierea dezbaterii publice”
Sursa foto: Foto: gov.ro
20 Apr 2017   •   16:07

Primul-ministru Sorin Grindeanu a declarat, joi, că proiectul de lege prin care urmează să fie modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală va fi trimis Parlamentului doar după ce se va încheia perioada de dezbatere publică.

"Ne-am angajat că vom face un proces transparent, prin care să consultăm toate instituţiile şi nu numai. Pe site-ul Ministerului Justiţiei se află acel proiect de lege de punere în concordanţă a deciziilor Curţii Constituţionale cu Codul penal şi Codul de procedură penală. Este în proces de dezbatere publică acest proiect. Vom transmite către Parlament (...) acest proiect în momentul în care dezbaterea publică este încheiată", a declarat premierul Sorin Grindeanu, întrebat care este punctul său de vedere faţă de declaraţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, referitoare la întârzierea cu care sunt puse la punct actele normative de modificare a Codului penal.

"În momentul în care s-a încheiat această dezbatere publică, ni-l asumăm în Guvern, ca şi proiect de lege, şi-l vom transmite în Parlament", a conchis primul-ministru.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close