Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ilieşiu: Apel către intelectualii responsabili ai României pentru demisia lui Traian Băsescu și a guvernului Boc

Sorin Ilieşiu: Apel către intelectualii responsabili ai României pentru demisia lui Traian Băsescu și a guvernului Boc

Sorin Ilieşiu: Apel către intelectualii responsabili ai României pentru demisia lui Traian Băsescu și a guvernului Boc
15 Ian 2012   •   16:07

Regizorul Sorin Ilieșiu îi cere demisia președintelui Traian Băsescu și guvernului Boc printr-o scrisoare remisă redacției Antena3.ro. Conf. univ. dr. Sorin Ilieşiu - care este membru al Grupului de Dialog Social din 1990 și autor de filme documentare şi artistice, printre care ”Piața Universității - România” în 1991 - face un apel ca toți cei care cred în viitorul României să semneze petiţia de mai jos.

Petiţia poate fi semnată alăturându-vă paginii de Facebook ”Băsescu demisia”

Redăm mai jos apelul lui Sorin Ilieșiu:

”Demisia şi alegeri anticipate parlamentare şi prezidenţiale!

Cerem imperativ demisia preşedintelui Băsescu şi a guvernului Boc, numirea de către parlament a unui guvern nepolitic care să organizeze cât mai curând posibil alegeri anticipate parlamentare şi prezidenţiale.

Este singura soluţie pentru vindecarea României de cancerul generalizat în care se află datorită unui preşedinte paranoic şi a marionetelor sale din guvern, din parlament şi din justiţie.

Mergem din rău în mai rău. Fiecare zi care trece înseamnă încă un pas spre fundul mocirlei în care suntem condamnaţi să ne zbatem de către un păpuşar discreţionar, iresponsabil, viclean, vulgar, incult şi neruşinat.

Facem apel la nonviolenţă în situaţia în care vor continua protestele exprimate de manifestanţi în numele nostru al tuturor celor aduşi la disperare, de fapt în numele majorităţii covârşitoare a cetăţenilor.

Fraternitatea trebuie să înlocuiască fratricidul.

Cerem politicienilor şi partidelor politice să nu se implice în nici un fel în aceste proteste.

Toţi cei care cred în viitorul României sunt chemaţi să semneze acest apel.
Bucureşti, 14 ianuarie 2012

Sorin Ilieşiu - în numele intelectualilor responsabili ai României”

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close