Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu a cerut azil politic în Grecia

Sorin Oprescu a cerut azil politic în Grecia

Sorin Oprescu a depus documentația pentru a-i fi acordat azil politic în Grecia, potrivit unor surse Antena 3.

Sorin Oprescu a cerut azil politic în Grecia
de Gabriel Dano    |    17 Mai 2022   •   17:28

Este foarte probabil ca în momentul în care a cerut azil politic Sorin Oprescu să fi făcut și un autodenunț spunând că are o condamnare în România, de 10 ani și 8 luni de închisoare, și cere acest azil politic. Acesta ar fi putut să fie și momentul în care autoritățile elene l-au reținut.

Deocamdată, nu sunt informații cu prrivire la modul în care a fost prins. Sorin Oprescu a fost localizat de către polițiști în baza mandatului de arestare.

Curtea de Apel din Atena va decide mâine dacă Sorin Oprescu va fi arestat. Ședința va începe în jurul prânzului.

"Nu a fost localizat de Interpol, ci de către Reţeaua Europeană a Echipelor de Căutare Activă a Urmăriţilor. În urmă cu scurt timp, aceștia au confirmat telefonic pentru Centrul de cooperare polițienească din România că Sorin Oprescu a fost reținut în Atena", a transmis corespondentul Antena 3 Corina Matlinschi.

Sorin Oprescu a fost condamnat, în urmă cu câteva zile, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție. Curtea de Apel a decis și confiscarea a peste 100.000 lei și 9.000 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute în București și Ciolpani.

Oprescu a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

"Condamnă pe inculpatul Oprescu Sorin-Mircea (...) pentru comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în variantă agravată.

(...) Aplică pedeapsa închisorii cea mai grea, și anume pedeapsa de 6 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 4 ani și 2 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani și 8 luni închisoare”, potrivit minutei instanței de judecată.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close