Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu a fost arestat de autoritățile din Grecia

Sorin Oprescu a fost arestat de autoritățile din Grecia

Sorin Oprescu a fost localizat de Interpol în Atena. Autoritățile din Grecia au confirmat că Sorin Oprescu se află pe teritoriul elen și, potrivit surselor Antena 3, fostul edil a fost reținut.

Sorin Oprescu a fost arestat de autoritățile din Grecia
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    17 Mai 2022   •   16:45

Update: IGPR confirmă oficial, marți seara, că Sorin Oprescu a fost prins în Grecia. Fostul primar general a fost condus la sediul autorității judiciare competente pentru confirmare și punerea în executare a mandatului.

Fostul primar general Sorin Oprescu, dat vineri în urmărire națională pentru că nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare.

Deocamdată, nu sunt informații cu prrivire la modul în care a fost prins. Sorin Oprescu a fost localizat de către polițiști în baza mandatului de arestare.

"Nu a fost localizat de Interpol, ci de către Reţeaua Europeană a Echipelor de Căutare Activă a Urmăriţilor. În urmă cu scurt timp, aceștia au confirmat telefonic pentru Centrul de cooperare polițienească din România că Sorin Oprescu a fost reținut în Atena", a transmis corespondentul Antena 3 Corina Matlinschi.

Sorin Oprescu a fost condamnat, în urmă cu câteva zile, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție.

Curtea de Apel a decis și confiscarea a peste 100.000 lei și 9.000 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute în București și Ciolpani.

Oprescu a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

"Condamnă pe inculpatul Oprescu Sorin-Mircea (...) pentru comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în variantă agravată.

(...) Aplică pedeapsa închisorii cea mai grea, și anume pedeapsa de 6 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 4 ani și 2 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani și 8 luni închisoare”, potrivit minutei instanței de judecată.

 

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
"Vreau să-i strâng mâna!". Regele Charles, rugăminte specială pentru Klaus Iohannis
x close