Antena 3 CNN Actualitate Amânare în dosarul lui Oprescu. Primarul suspendat al Capitalei află mâine dacă va fi eliberat

Amânare în dosarul lui Oprescu. Primarul suspendat al Capitalei află mâine dacă va fi eliberat

Amânare în dosarul lui Oprescu. Primarul suspendat al Capitalei află mâine dacă va fi eliberat
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Oct 2015   •   15:55

UPDATE 15.55 - Noua cerere a primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu, care urma să se judece astăzi s-a amânat pentru mâine.
______________________________________

Ştirea iniţială 08.18

Magistraţii Tribunalului Bucureşti judecă astăzi o nouă cerere a primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arest la domiciliu. 
  
Săptămâna trecută, Sorin Oprescu a stat cinci zile internat la Institutul de Diabet, iar apoi a fost mutat la o clinică privată pentru a face un computer tomograf. 
 
Analiza medicală ar trebui să le spună medicilor dacă fostul edil are cancer pulmonar. 
 
Până acum, instanţa a respins toate cererile lui Sorin Oprescu de schimbare a măsurii preventive pe motiv că ar fi încercat să influenţeze ancheta procurorilor DNA.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce procurorii au găsit suma de 25 de mii de euro în maşina şi casa sa.

Oprescu a fost arestat preventiv pentru că judecătorii au considerat că acesta ar putea influenţa ancheta în curs.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie pentru luare de mită. Contestaţia sa la mandatul de arestare se va judeca abia lunea viitoare, pe 14 septembrie. 
 
Sorin Oprescu, născut în 1951, este primar al Capitalei din iunie 2008. El a absolvit Facultatea de Medicină Generală Bucureşti, fiind medic specialist chirurg. Membru al PDSR şi apoi al PSD, el a fost, din iulie 2006, preşedintele PSD Bucureşti, funcţie din care a demisionat după câteva luni, după ce a pierdut în faţa lui Mircea Geoană competiţia pentru funcţia de preşedinte al partidului. 
 
În aprilie 2008, Oprescu a demisionat din PSD pentru a candida ca independent pentru funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, iar din iunie 2008 este primar general al Capitalei.

Citiţi şi Sorin Oprescu, interceptat pe holurile DNA. Vezi referatul procurorilor

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu arest mita eliberare
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close