Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu: Asistenta de la maternitatea Giuleşti nu este singura vinovată. Trebuia să fie mai multe asistente pe tură (VIDEO)

Sorin Oprescu: Asistenta de la maternitatea Giuleşti nu este singura vinovată. Trebuia să fie mai multe asistente pe tură (VIDEO)

Sorin Oprescu: Asistenta de la maternitatea Giuleşti nu este singura vinovată. Trebuia să fie mai multe asistente pe tură (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
25 Sep 2010   •   18:42

Asistenta Florentina Cârstea, de la maternitatea Giuleşti, nu este singura responsabilă de tragedia în care au murit şase copii. O spune primarul general al capitalei, Sorin Oprescu. Invitat la emisiunea Vorbe Grele de la Antena 3, edilul a declarat că pe tură trebuiau să se afle, în acel moment, mai multe asistente, potrivit fişei postului. Între timp, avocatul Florentinei Cârstea a sesizat avocatului poporului şi susţine că cercetarea asistentei s-a făcut cu încălcarea legii.

Din fişa postului asistentei Florentina Cârstea reiese că în spital trebuiau să fie mai multe persoane pe tură.

Primarul General a mai spus că asistenta Florentina Cârstea nu ar trebui să mai fie încarcerată.

Florentina Cîrstea, asistenta de la Maternitatea Giuleşti în responsabilitatea căreia se aflau cei 11 bebeluşi implicaţi în incendiul din 16 august, va rămâne în arest. Tribunalul Bucureşti i-a respins, duminică, recursul prin care aceasta cerea să fie cercetată în stare de libertate.

Între timp, avocatul asistentei a depus o sesizare la Avocatul Poporului. Apărătorul Florentinei Cârstea susţine că s-au produs numeroase încălcări ale drepturilor omului în dosarul în care este inculpată asistenta de la Maternitatea Giuleşti. De asemenea, avocatul a cerut procurorului de caz să scoată din dosar anumite mărturii ale Florentinei Cârstea, care nu ar fi fost luate conform legii.

În dosarul privind ancheta incendiului de la Maternitatea Giuleşti se află sub cercetare asistenta Florentina Cîrstea şi şeful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima. Acesta din urmă este cercetat în stare de libertate.



Antena 3

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close