Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu, condamnat la închisoare cu executare. Eroarea judecătorului

Sorin Oprescu, condamnat la închisoare cu executare. Eroarea judecătorului

Sorin Oprescu, condamnat la închisoare cu executare. Eroarea judecătorului
13 Mai 2019   •   21:41

UPDATE Judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul Bucureşti a făcut o eroare în ceea ce privește decizia de condamnare a fostului edil al Capitalei Sorin Oprescu.  

La pedeapsa cea mai mare, de patru ani, ar fi trebuit adăugat un spor de o treime din celelalte pedepse (un an şi patru luni), condamnarea finală trebuie să fie cinci ani şi patru luni închisoare, şi nu patru ani şi patru luni, cum apare în decizie. 

----------------------------

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat luni de Tribunalul Bucureşti la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită. 

Totodată, instanţa l-a achitat pentru infracţiunea de spălare de bani. 

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

De asemenea, acestuia i-a fost ridicat sechestrul de pe apartamentul din București, cât și de pe casa din localitatea Ciolpani.

Decizia instanței: 

Oprescu Sorin Mircea : 
Achita 
pe inculpat pt. infr prev. de art 29 lit. a din Legea nr 656/2002 .  

  In baza prev. art 289 alin 1 cod penal cu aplic. art 6 si art 7 lit. a din Legea nr 78/2000 condamna pe inculpat la pedeapsa de 4 ani inchisoare si 3 ani interdictia drepturilor prev. de art 66 alin 1 lit. a b k cod penal .

In baza prev. art 289 alin 3 cod penal dispune confiscarea sumei de 25.000 euro .

In baza prev art 367 alin 1 cod penal condamna pe inculpat la pedeapsa de 1 an inchisoare si 3 ani interdictia drepturilor prev. de art 66 alin 1 lit. a b si k cod penal .

In baza art 297 cod penal cu ref la art 13/2 din Legea nr 78/2000 mai condamna pe inculpat la pedeapsa de 3 ani inchisoare si 3 ani interdictia drepturilor prev. de art 66 alin 1 lit., a b k cod penal .

In baza art 39 alin 1 lit. b cod penal inc executa pedeapsa de 4 ani inchisoare la care adauga sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse de 1 an si 4 luni ,

In final, inculpatul executa pedeapsa de 4 ani si 4 luni inchisoare si 3 ani interdictia drepturilor prev. de art 66 alin 1 lit. a b k cod penal .

In baza prev. art 65 cod penal interzice inculpatului drepturile prev. de art 66 alin 1 lit. a b k  cod penal executabila de la data raminerii definitive a hotărârii de condamnare la momentul cind pedeapsa principala a fost considerata ca fiind executata.

Constata ca inculpatul a fost retinut/arestat preventiv  6.09.2015 -27.11.2015 ( arestat la domiciliu ) -14.01.2016 ( control judiciar ) .

Citește Și Eroare în decizia de condamnare a lui Sorin Oprescu: pedeapsa trebuia să fie mai mare cu un an

×
Subiecte în articol: inchisoare condamnare Sorin Oprescu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close