Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu declară război companiilor Elcen şi Distrigaz: "E inacceptabil ca bucureştenii să sufere din cauza datoriilor istorice ale producătorului de agent termic"

Sorin Oprescu declară război companiilor Elcen şi Distrigaz: "E inacceptabil ca bucureştenii să sufere din cauza datoriilor istorice ale producătorului de agent termic"

de O.P.    |    07 Oct 2014   •   06:42

Primarul general al Capitalei declară război companiilor Elcen şi Distrigaz, dar şi consilierilor din primărie. Sorin Oprescu susţine că este inacceptabil ca bucureştenii care îşi plătesc la timp facturile să sufere din cauza datoriilor istorice acumulate de producătorul de agent termic.

Pe de altă parte, Oprescu îi someză pe consilierii din primărie să voteze fuziunea dintre Elcen şi Radet. În caz contrar, ameninţă că va face publice numele celor care blochează proiectul.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susţine că problema apei calde, care îi afectează de aproape o săptămână pe bucureştenii din sectoarele 2, 3, 4 şi 5 a apărut forţat, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.

Primarul Capitalei susţine că Distrigaz a redus încă de joia trecută presiunea la gaze, fără să anunţe.
La rândul său, producătorul de agent termic - Elcen  a furnizat către RADET apa, la o temperatură mult mai scăzută decât în mod normal.
Distrigaz a explicat că a recurs la această măsură din cauza datoriilor de aproape 90 de milioane de lei pe care le are de recuperat de la Elcen. La rândul lui, producătorul de agent termic are de recuperat de la RADET datorii istorice de 2,5 miliarde.

Pentru ştergerea datoriilor istorice ale RADET-ului către Elcen, primarul Sorin Oprescu vrea să ca cele două companii să fuzioneze şi să fie în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti.

Proiectul fuziunii Elcen - RADET a fost iniţiat din 2012, încă până acum a fost blocat în consiliul general al Primăriei Municipiului Bucureşti.

×
Subiecte în articol: ELCEN datorii
Parteneri
Al doilea cutremur în România, în doar câteva ore!
x close