Antena 3 Actualitate Sorin Oprescu declară război companiilor Elcen şi Distrigaz şi consilierilor din primărie

Sorin Oprescu declară război companiilor Elcen şi Distrigaz şi consilierilor din primărie

06 Oct 2014   •   16:28
Sorin Oprescu  declară război companiilor Elcen şi Distrigaz şi consilierilor din primărie
Sursa foto: Foto: Agerpres

Primarul general al Capitalei declară război companiilor Elcen şi Distrigaz, dar şi consilierilor din primărie. Sorin Oprescu susţine că este inacceptabil ca bucureştenii - care îşi plătesc la timp facturile - să sufere din cauza datoriilor istorice acumulate de producătorul de agent termic. Pe de altă parte, Oprescu îi someză pe consilierii din primărie să voteze fuziunea dintre Elcen şi Radet. În caz contrar, ameninţă că va face publice numele celor care blochează proiectul.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susţine că problema apei calde, care îi afectează de aproape o săptămână pe bucureştenii din sectoarele 2, 3, 4 şi 5 a apărut forţat, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.

Primarul Capitalei susţine că Distrigaz a redus încă de joia trecută presiunea la gaze, fără să anunţe, astfel încât producătorul de agent termic - Elcen - a furnizat la rândul lui către RADET apa, la o temperatură mult mai scăzută decât în mod normal. În consecinţă, apa caldă care ar fi trebuit să ajungă la sute de mii de bucureşteni a fost de fapt călâie sau chiar rece.

Distrigaz a explicat că a recurs la această măsură din cauza datoriilor de aproape 90 de milioane de lei pe care le are de recuperat de la Elcen. La rândul lui, producătorul de agent termic are de recuperat de la RADET datorii istorice de 2,5 miliarde.

Pentru ştergerea datoriilor istorice ale RADET-ului către Elcen, primarul Sorin Oprescu vrea să ca cele două companii să fuzioneze şi să fie în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti.

Proiectul fuziunii Elcen - RADET a fost iniţiat din 2012, încă până acum a fost blocat în consiliul general al Primăriei Municipiului Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu primaria capitalei ELCEN
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close