Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu: Dorim ca Bucureştiul să fie un oraș al tinerilor, un centru financiar, dar și o legătura între Vest și Balcani

Sorin Oprescu: Dorim ca Bucureştiul să fie un oraș al tinerilor, un centru financiar, dar și o legătura între Vest și Balcani

Sorin Oprescu: Dorim ca Bucureştiul să fie un oraș al tinerilor, un centru financiar, dar și o legătura între Vest și Balcani
19 Noi 2014   •   22:57

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea ca Bucureștiul să fie un oraș al tinerilor, un centru financiar și o legătură între Vest și Balcani, informează AGERPRES.
''Încercăm să transformăm Bucureștiul pe mai multe dimensiuni, dorim să fie un oraș al tinerilor, un centru financiar, dar și o legătura între Vest și Balcani. Acordăm o atenție deosebită și dezvoltării turismului, pentru că avem numeroase obiective turistice de arătat. Vrem să creăm condiții civilizate și să avem o disciplină comunitară pentru că Bucureștiul reprezintă un motor de dezvoltare pentru întreaga țară'', a declarat Oprescu în cadrul unei întrevederi avute cu fostul primar al Londrei Gavyn Arthur și cu Gábor Demszky, fost edil al Budapestei.

La rândul său, Gavyn Arthur a spus că nu este la prima vizită în București și că de fiecare dată când vine observă numeroase îmbunătățiri.

''Prima dată am ajuns aici în perioada regimului comunist și mi s-a părut un oraș gri, fără culoare. Acum schimbarea este enormă, există culoare, este o diferență majoră inclusiv între aspectul de acum șase ani, de la ultima vizită și imaginea pe care Bucureștiul o are în prezent, aceea de mare capitală europeană'', a mai spus Gavyn Arthur.

Gabor Demszky a constat că Bucureștiul este în continuă schimbare. ''Aveți atât de multe monumente și clădiri frumoase, mă bucur că ați avut grijă de ele, că le-ați reabilitat și o faceți în continuare. Sper că după ce se va termina reabiliarea clădirii vechi a primăriei să o introduceți în patrimoniul UNESCO pentru că este deosebită'', a adăugat Gabor Demszky.

Întrevederea a avut loc în contextul în care de miercuri până vineri la București se desfășoară simpozionul internațional ''25 de ani de la căderea dictaturilor comuniste în Europa Centrală și de Est: privind în urmă, privind înainte''.



×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu tineri
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close