Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu, la un an de mandat: Un pasaj inaugurat, mai multe recorduri şi zeci de promisiuni

Sorin Oprescu, la un an de mandat: Un pasaj inaugurat, mai multe recorduri şi zeci de promisiuni

Sorin Oprescu, la un an de mandat: Un pasaj inaugurat, mai multe recorduri şi zeci de promisiuni
Sursa foto: Sorin Oprescu
11 Iun 2009   •   10:22

Un pasaj inaugurat, câţiva arbori plantaţi, mai multe recorduri şi zeci de promisiuni. Pare a fi bilanţul lui Sorin Oprescu, la un an de la preluarea mandatului, scrie Evenimentul Zilei.

Primul an sub comanda lui Sorin Oprescu a însemnat inaugurarea Pasajului de la Universitate şi a câtorva şcoli reabilitate cu bani de la Banca Europeană de Invesiţii, plantarea a 3.000 de arbori şi finalizarea a 42 de străzi începute de Videanu.

Nu pot fi uitate nici recordurile stabilite: cel mai lung cârnat, cel mai greu tort şi cei mai mulţi moşi Crăciun mergând pe stradă.

La capitolul promisiuni, figurează 60 de terenuri de sport, modernizarea campusurilor universitare, reabilitarea completă a şcoliilor transformate de trei ani în şantiere, dar şi o centură verde a Capitalei. Şi asta nu e tot. Primarul Oprescu intenţionează să constuiască parcări, servicii sociale de calitate, creşe şi grădiniţe.

Pentru multe dintre acestea ori nu există bani, ori nici n-au fost creionate pe hârtie. Dar speră la noi finanţări.

În ceea ce priveşte autostrada suspendată, primarul Capitalei a reuşit doar să facă un studiu de prefezabilitate. Încă nu ştie cât va costa autostrada-minune şi recunoaşte că nici nu sunt bani pentru ea. Totuşi, este optimist: vrea să finalizeze 11 kilometri până la finalul mandatului, în 2012.

Cu toate proiectele concretizate, Capitala se clasează pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte calitatea vieţii.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu primar general bilant
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close