Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu: Lucrările la primul pod al pasajului Mihai Bravu vor fi încheiate în martie 2014

Sorin Oprescu: Lucrările la primul pod al pasajului Mihai Bravu vor fi încheiate în martie 2014

Sorin Oprescu: Lucrările la primul pod al pasajului Mihai Bravu vor fi încheiate în martie 2014
11 Oct 2013   •   15:07

Lucrările la primul pod al pasajului Mihai Bravu vor fi terminate în martie 2014, iar în paralel cu acestea vor începe, în funcţie de starea vremii, cele la cel de-al doilea pod, întregul obiectiv urmând sã fie gata în decembrie 2014, a anunţat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, conform Mediafax.
   
Primarul general a spus că pasajul va avea două poduri supraterane paralele, iar întârzierea lucrărilor este de un an şi jumătate. "Un an şi jumătate este întârzierea, am avut problemele pe care le ştiţi, s-a reziliat contractul (cu firma Romstrade - n.r.) în luna decembrie 2012, s-au refăcut procedurile. În ceea ce priveşte recuperarea creanţelor, ne-am înscris la masa credală cu aproape 16 milioane de lei", a mai spus Oprescu.

Reprezentatul noului constructor a declarat că din august până în prezent au fost montaţi 20 de piloţi foraţi, la pilele care vor susţine podul, au fost montate şi eşafodajele de susţinere a grinzilor la primele patru deschideri ale podului din cele 11, iar din 5 noiembrie va urma montarea celorlalte, aflându-se în execuţie şi primul segment din cele cinci ale tablierului metalic al podului.

"Am avut nevoie de consolidare la doi dintre pilonii fãcuþi de firma anterioarã, pentru cã noi am gãsit un raport de expertizã care indica necesitatea acestei consolidãri, unele din straturile geologice fiind altfel în teren decât în expertizele fãcute", a explicat reprezentantul Astaldi.

Primãria Capitalei a atribuit în august, prin licitaţie restrânsã acceleratã, asocierii italiene Astaldi Spa - Astalrom SA un contract de 155,7 milioane de lei (35 milioane euro), inclusiv TVA, pentru finalizarea lucrărilor la pasajul suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii, proiect început de Romstrade, firmã deţinutã de Nelu Iordache, şi reziliat în luna decembrie, pentru care municipalitatea a plãtit 37 de milioane de lei.
   
Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 15 luni de la data atribuirii contractului, respectiv decembrie 2014, iar lucrările la pasajul suprateran au început în ianuarie 2011, contractul atribuit Romstrade la finele anului anterior având o valoare de 96,8 milioane lei, fãrã TVA.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu piata sudului
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close