Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu nu este de acord cu bugetul Bucureştiului pe 2012

Sorin Oprescu nu este de acord cu bugetul Bucureştiului pe 2012

Sorin Oprescu nu este de acord cu bugetul Bucureştiului pe 2012
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Mar 2012   •   21:50

Consilierii generali au aprobat bugetul Bucureştiului pe 2012 după 7 ore de discuţii. Acesta va fi de 4,6 miliarde de lei, aproape la fel ca anul trecut, când a fost de 4,5 miliarde de lei. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, spune că deşi proiectul a fost discutat o lună în prezenţa liderilor de grup din Consiliul General, modificările aduse în ziua votului fac ca acesta să devină aberant şi-l transformă într-unul politic.

După două ore de întârziere, consilierii au avut nevoie de o oră doar ca să vadă câţi sunt. A urmat votul. Prima hotărâre respinsă: Autostrada suspendată.

Din cei 4,7 miliarde de lei din bugetul de anul acesta, 21 de milioane de lei vor merge la RADET pentru nişte vane montate deja în 2011. RATB a cerut 15 milioane de lei pentru 5 troleibuze, iar de la Serviciul de iluminat public al Capitalei s-au tăiat 45 de milioane lei.

Milioane pentru iluminatul aleilor palatelor brâncoveneşti, canalizare în cimitire, tramvaie noi şi niciun leu pentru proiecte de investiţii. După o zi întreagă de negocieri, bugetul a trecut trunchiat, după voia majorităţii.


×
Subiecte în articol: RADET RATB bugetul Sorin Oprescu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close