Antena 3 Actualitate Sorin Oprescu pregăteşte înfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport

Sorin Oprescu pregăteşte înfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport

18 Sep 2009   •   22:41
Sorin Oprescu pregăteşte înfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport

Sorin Oprescu susţine necesitatea înfiinţării Autorităţii Metropolitane de Transport proiect la care se lucrează deja, astfel încât transportul public al bucureştenilor să fie unul eficient şi modern, informează Mediafax, care îl citează pe primarul general al Capitalei.

"Ne pregătim pentru participarea în proiectul de înfiinţare a Autorităţii Metropolitane de Transport, autoritate care a devenit în prezent o necesitate evidentă pentru realizarea unui transport public modern şi eficient", a spus Sorin Oprescu. Declaraţia a fost făcută cu prilejul aniversării a o sută de ani de existenţă a Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Mai mult de jumătate din bucureşteni utilizează transportul în comun, fiind realizate zilnic aproximativ trei milioane de călătorii, cu autobuzul, tramvaiul şi troleibuzul, potrivit lui Oprescu. "Statisticile arată că 60 la sută din populaţia Capitalei utilizează aceste mijloace de transport. Noi includem aici metroul, care asigură, în paralel, un trafic cel puţin egal", a explicat Oprescu.

Primarul Capitalei a luat parte vineri la manifestarea de aniversare a 100 de ani de la înfiinţarea RATB. Alături de Sorin Oprescu au fost invitaţi la ceremonie angajaţi vechi şi noi ai regiei, foşti directori dar şi alte personalităţi.

Autoritatea Metropolitană de Transport (AMT) presupune comasarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti şi companiei Metrorex. AMT ar avea ca atribuţii managementul traficului, dezvoltarea companiilor Metrorex şi RATB, dar şi partea de cale ferată, care va face parte din Autoritate.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close