Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu s-a întâlnit cu Rudolph Giuliani, fostul primar al New York-ului

Sorin Oprescu s-a întâlnit cu Rudolph Giuliani, fostul primar al New York-ului

Sorin Oprescu s-a întâlnit cu Rudolph Giuliani, fostul primar al New York-ului
12 Dec 2008   •   16:45

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a avut, vineri, o întrevedere cu Rudolph W. Giuliani, fostul primar al New York-ului între anii 1994 şi 2001, prilej cu care a aflat că problemele Bucureştiului sunt asemănătoare cu cele ale marelui oraş din SUA.
?Sunt impresionat de personalitatea fostului primar al New Yorkului, supranumit de jurnalişti "primarul Americii". Este un tip deosebit, puternic, un om deschis. Mi-a spus să nu mă impacientez de problema circulaţiei, totul este să reziste cetăţenii la măsurile pe care le iau, pentru că niciodată nu o să fie perfect. Important este să nu te sperii de numărul foarte mare de maşini din oraş", a afirmat Oprescu după întâlnire.
Edilul-şef a subliniat că, din discuţiile purtate cu Rudolph Giuliani, a reieşit că aglomeraţia din trafic nu ar fi dispărut din Bucureşti, nici dacă străzile ar fi fost mai late, întrucât la un oraş mai mare va exista mereu o mai mare aglomeraţie.
?Bucureştiul reprezintă 10% din populaţia New York-ului. M-am convins că problemele seamănă între ele în toate ţările democratice. Toţi încearcă să dea soluţii pentru problemele cetăţenilor. Principala preocupare a fost însă, şi pentru Giuliani, creşterea calităţii vieţii cetăţeanului, care constă în asigurarea şi îmbunătăţirea serviciilor, siguranţa acestuia?, a spus primarul, care a arătat că a fost invitat să facă o vizită la biroul lui Giuliani din centrul New York-ului.
?Vrea să mă vadă la New York şi să îmi arate care au fost modalităţile de rezolvare a problemelor de acolo, fie legate de autostrăzi, fie de clădirile culturale pe care le-a dezvoltat. Îmi povestea că, atunci când a preluat mandatul, era un cartier rău famat în centrul oraşului şi a reuşit să îl transforme în cei opt ani cât a fost primar. I-am spus că vreau să stau la Primărie 12 ani, dacă cetăţenii mă vor?, a mai spus Oprescu.
Rudolph Giuliani a declarat că Bucureştiul este impresionant, precizând că primul lucru pe care l-a observat este curăţenia din oraş. În ceea ce priveşte traficul, el a spus că acesta arată că lumea munceşte, cumpără, trăieşte.
?Credeţi-mă, traficul este o mare problemă şi în SUA, în marile oraşe precum Los Angeles, New York, în marile oraşe aflate în dezvoltare. În ceea ce priveşte criza economică, ea se întâmplă în toată lumea. Un lucru pe care l-am spus şi primarului este că Bucureştiul nu este singurul afectat. Se întâmplă şi în SUA, sunt sacrificii financiare pe care o să le facem pentru tranziţie, dar muncim împreună?, a mai spus Rudolph Giuliani, arătând că este impresionat de proiectele prezentate de Sorin Oprescu.
Rudolph Giuliani s-a născut la 28 mai 1944, în Brooklyn, New York. A absolvit Facultatea de drept a Universităţii din New York în 1968, iar în 1981 a fost numit procuror general asociat, ocupând a treia poziţie ca importanţă în Departamentul american al Justiţiei. Peste doi ani a devenit procuror al SUA, pentru Districtul de Sud al oraşului New York. A fost primar al marelui oraş în vremea când s-au produs atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, prestaţia sa din acele momente dramatice fiind foarte apreciată de locuitorii New York-ului şi de americani în general.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu intalnire
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close