Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu, dat în urmărire generală, după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Sorin Oprescu, dat în urmărire generală, după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Sorin Oprescu a fost dat în urmărire generală de Poliția Română, după ce agenţii nu l-au găsit la adresa de domiciliu pentru a-l duce la închisoare.

Sorin Oprescu, dat în urmărire generală, după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    13 Mai 2022   •   15:18

Fostul primar al Capitalei a fost condamnat astăzi, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție.

Polițiștii l-au căutat vineri pe fostul primar general al Capitalei la adresa din domiciliu pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii, dar Sorin Oprescu nu a fost găsit. 

Există informaţii că Sorin Oprescu s-ar afla, încă de acum o lună, la fiul său care locuieşte în Austria şi este medic acolo.

Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani şi opt luni de închisoare pentru luare de mită

Oprescu fusese trimis în judecată în 2015 într-un dosar de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. 

De asemenea, tot în cazul lui Sorin Oprescu, s-a mai dispus confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București (strada Herăstrău) și Ciolpani (Ilfov).

Procurorii DNA au stabilit că începând de la finalul anului 2013, Oprescu a condus un grup infracţional organizat care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Conform DNA, pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro. Banii au fost primiți de la subalternul Bogdan Popa și ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupţie.

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close