Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu va fi consultat la Spitalul Militar

Sorin Oprescu va fi consultat la Spitalul Militar

Sorin Oprescu va fi consultat la Spitalul Militar
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Sep 2015   •   08:27

UPDATE 08.47
- Sorin Oprescu va fi transferat şi consultat la Spitalul Militar. Poliţia a acceptat cererea primarului suspendat al Capitalei de a fi  consultat de unul dintre medicii care l-au mai tratat şi în trecut.
 
Deocamdată, Oprescu este în continuare în spatele gratiilor.

Imediat ce documentele vor ajunge la Arestul central, Oprescu va fi dus la Spitalul Militar. Acesta suferă de afecţiuni cardiace şi diabet.

_____________________

Ştirea iniţială 08.27

Sorin Oprescu cere să fie dus la Spitalul Universitar pentru a fi consultat de cardiologii care l-au mai tratat până acum. 
 
Avocaţii săi spun că nu se simte bine în prezent şi are nevoie rapid de acordul conducerii arestului central pentru a fi dus la spital. 
 
Pe de altă parte, deşi are probleme medicale, Oprescu nu a cerut schimbarea arestului de la Poliţia Capitalei cu cel la domiciliu.
 
Avocaţii săi spun că doreşte să fie cercetat în stare de liberatate, având în vedere poziţia sa socială şi nu neapărat starea de sănătate. 
 
Sorin Oprescu aşteaptă încă răspunsul la cererea pe care a depus-o la Poliţia Capitalei pentru a merge la un consult la cardiologii săi de la Spitalul Universitar. 
 
Sunt medici care i-au urmărit timp de 11 ani boala şi îi cunosc cel mai bine starea de sănătate, spun avocaţii primarului. Pentru a evita problemele cu costurile, Oprescu s-a oferit să meagă pe cheltuiala sa la spital.
 
Avocaţii susţin că ar exista în continuare riscul ca primarul să facă preinfarct.  
 
Între timp, Poliţia Capitalei a anunţat că a trimis solicitarea lui Oprescu la policlinica MAI şi nu la Spitalul Universitar. 
 
Avocaţii lui Oprescu spun că este vorba despre o pasare a responsabilităţii şi apreciază că starea de sănătate a primarului este influenţată în rău de întrega situaţie. Inclusiv de conţinutul motivării date de judecătoarea Camelia Bogdan pentru măsura arestului preventiv. 
 
Acum două zile, Sorin Oprescu a cerut ajutorul medicilor din penitenciar după ce a început să tremure şi să aibă stări de vomă. A fost transportat imediat la spital cu una dintre dubele Arestului Capitalei şi a fost supus mai multor investigaţii medicale, care au stabilit că nu a fost vorba de un preinfarct. 
 
Sorin Oprescu este diabetic şi dependent de insulină.

Oprescu a fost reţinut pe 6 septembrie, după ce procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită

Prima cerere de schimbare a măsurii arestului preventiv a făcut-o pe 14 septembrie, însă i-a fost respinsă

Oprescu susţine că este nevinovat şi nu reprezintă un pericol public, pentru a fi ţinut în închisoare. 
 

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu Spitalul Universitar
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close