Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu, vizită oficială în Israel, în scopul atragerii de noi investitori pentru dezvoltarea Capitalei

Sorin Oprescu, vizită oficială în Israel, în scopul atragerii de noi investitori pentru dezvoltarea Capitalei

Sorin Oprescu, vizită oficială în Israel, în scopul atragerii de noi investitori pentru dezvoltarea Capitalei
de M.C.    |    27 Mar 2014   •   20:35
Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a aflat într-o vizită oficială în Israel, între 25 şi 27 martie. Vizita sa face parte din planul de a atrage noi investitori pentru dezvoltarea Bucureştiului.
 
Pe agenda sa s-au aflat întâlniri cu mai mulţi demnitari israelieni, printre care Yitzhak Aharonovich, ministrul Siguranţei Publice din Israel. De mai bine de doi ani în Israel se derulează proiectul "Oraş sigur", care a dus la formarea de structuri comune între Primărie şi Poliţie, în 60 de localităţi, prin care se urmăreşte creşterea gradului de siguranţă şi prevenirea apariţiei problemelor legate de calitatea vieţii. În cadrul acestor structuri se regăsesc inspectori ale administraţiei locale şi poliţişti.
 
Potrivit lui Aharonovich, proiectul are două mari avantaje. În primul rând faptul că noua structură lucrează la comanda Primarului, fără a se suprapune cu activităţile specifice ale Poliţiei. Apoi, un alt avantaj este dublarea forţei de lucru, fără o creştere a costurilor.
 
"Ca Primar General al Capitalei României sunt preocupat de siguranţa cetăţeanului, acest aspect aflându-se în prim-planul interesul public şi, implicit, al agendei Administraţiei pe care o conduc. Toţi dorim să trăim în condiţii de ordine şi siguranţă. Ştiu că sprijinul dumneavoastră, ce s-ar putea materializa în prima fază prin transmiterea experienţei acumulate în acest domeniu atât de sensibil, ar putea însemna implementarea rapidă a unui program similar şi la Bucureşti" a spus Sorin Oprescu.
 
Edilul s-a întâlnit şi cu Ron Huldai, primarul oraşului Tel Aviv, cu care a discutat despre o posibilă colaborare. Cei doi primari au ajuns la concluzia că problemele cu care se confruntă sunt aceleaşi, însă soluţiile pentru rezolvarea lor diferă uneori. Dacă în Bucureşti se insistă pentru spaţiu verde pe domeniul public, în Tel Aviv strategia este diferită.
 
"Chiar de la început, în planificarea oraşului a fost prevăzută câte o mică grădină, la fiecare locuinţă. Şi sunt copaci care nu sunt îngrijiţi de Primărie, ci chiar de către proprietari. Întrucât nu suntem o ţară cu climă umedă, creşterea vegetaţiei din spaţiul public nu poate fi decât una planificată şi irigată" a explicat Ron Huldai.
 
Cei doi primari au convenit să colaboreze pentru a sprijini investitorii români şi israelieni, în scopul reducerii birocraţiei, urmând ca între cele două administraţii să aibă loc şi schimburi de experienţă între specialişti. 
 
Sorin Oprescu a fost primit în Israel şi de către preşedintele Shimon Peres, dar şi de primul-ministru Benjamin Netanyahu.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu Israel
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close