Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu rămâne în arest. SOV, ironic: "Respingeţi eliberarea condiţionată"

Sorin Ovidiu Vîntu rămâne în arest. SOV, ironic: "Respingeţi eliberarea condiţionată"

Sorin Ovidiu Vîntu rămâne în arest. SOV, ironic: "Respingeţi eliberarea condiţionată"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Mar 2013   •   17:45

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat în iunie 2012 la un an închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, va rămâne în arest, după ce judecătorii i-au respins astăzi cererea de eliberare condiţionată. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Miercuri, în sala de judecată, procurorul de şedinţă s-a opus eliberării lui Sorin Ovidiu Vîntu, susţinând că acesta nu a participat la activităţile educative din penitenciar şi nu a dat dovadă de suficiente dovezi de îndreptare.

În replică, Vîntu i-a spus ironic judecătorului, cu referire la opinia Parchetului: "Respingeţi eliberarea condiţionată, altfel vă iau procurorii la întrebări", informează Agerpres.

Aceasta este a doua oară când SOV încearcă să iasă condiţionat din închisoare, prima cerere fiind respinsă definitiv de Tribunalul Bucureşti pe 25 ianuarie.

Vîntu a executat peste opt luni din pedeapsa de un an de închisoare dată de Curtea de Apel Bucureşti pe 21 iunie 2012.

Sorin Ovidiu Vîntu şi omul său de încredere, Ion Ilie Cezar, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pe 23 mai 2011, fiind acuzaţi că l-au şantajat pe Sebastian Ghiţă.

Potrivit Parchetului, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste în folosul lor de beneficii materiale, cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Fostul manager al postului Realitatea TV Sebastian Ghiţă spunea, pe 7 iunie 2012, la Curtea de Apel Bucureşti, că în perioada în care lucra la această televiziune Vîntu l-a ameninţat şi a făcut presiuni asupra sa pentru a-i plăti suma de 200.000 de euro lunar.

Sebastian Ghiţă a povestit că Vîntu a continuat să-l ameninţe cu diferite ocazii, inclusiv într-o întâlnire la o benzinărie, iar prezenţa omului de încredere al acestuia, Ion Ilie Cezar, la sediul Realitatea TV, era nejustificată şi fără niciun temei.










×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita arest santaj
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close