Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu, strigăt de disperare din închisoare

Sorin Ovidiu Vîntu, strigăt de disperare din închisoare

Sorin Ovidiu Vîntu, strigăt de disperare din închisoare
Sursa foto: foto: Facebook/ Sorin Ovidiu Vantu
01 Noi 2017   •   13:24

Din spatele gratiilor, fostul mogul Sorin Ovidiu Vîntu sustine, intr-o scrisoare deschisa transmisa ministrului Justitiei Tudorel Toader si CSM-ului, ca este tinut „ilegal” in inchisoare.

Acesta afirma ca instantele judecatoresti ii refuza contopirea pedepsei inchisorii din dosarul FNI cu celelalte doua condamnari primite, respectiv de un an de inchisoare primita pentru santajarea lui Sebastian Ghita si doi ani de inchisoare din dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, scrie bzi.ro.

"In atentia d-lui ministru Tudorel Toader si a CSM-ului

Domnilor si doamnelor, de 4 luni sunt tinut, impotriva vointei si a drepturilor mele, captiv in stabilimentele de detentie ale minunatei mele patrii. Instantele judecatoresti refuza sa-mi faca contopirea la care am dreptul in lipsa motivarii din dosarul FNI, motivare care nu a fost redactata de aproape 8 luni de la pronuntarea sentintei. De asemenea, considerand sentinta abuziva si injusta, am cerut rejudecarea dosarului de catre un complet de judecata care sa judece faptele, nu persoana. Urmare a nerespectarii unui termen rezonabil si util pt acea motivare,nici aceasta rejudecare nu este posibila.

Domnilor si doamnelor, cred ca a venit timpul ca abuzurile la care am fost supus timp de 8 ani de catre sistemul judiciar romanesc sa inceteze. Acest tip de abuz nu se poate cuantifica in bani,el se cuantifica in ani si ar fi de-a dreptul ciudat sa-i puneti un prag pentru a-l putea califica.

De la inceputul acestui an, din ce in ce mai multe personaje au iesit in spatiul public si au facut cunoscute motivele reale pentru care am fost arestat si condamnat: preluarea prin furt a grupului de presa "Realitatea . De la autodenuntul facut de Ghita, unde a recunoscut si a adus dovezi care atesta faptul ca mi s-a fabricat unul dintre dosare, la declaratiile lui Dan Andronic si ale colonelului Dragomir, se vede clar ca singura mea vina a fost aceea de a detine un trust de presa incomod.

Ok, jaful a avut succes, reprezentanti ai sistemului de justitie si-au facut datoria sprijinindu-i pe Ghita, Gusa, Pacuraru, sa-mi fure trustul de presa si sa-l pastreze. De ce sunt tinut ilegal in puscarie?”, scrie Vintu, intr-o postare pe Facebook.

In februarie, Sorin Ovidiu Vantu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la opt ani de inchisoare cu executare in dosarul privind devalizarea Fondului National de Investitii.

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vantu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close