Antena 3 CNN Actualitate Sorin Roșca Stănescu: „Decizia CCR este o sancțiune morală teribilă împotriva președintelui Klaus Iohannis”

Sorin Roșca Stănescu: „Decizia CCR este o sancțiune morală teribilă împotriva președintelui Klaus Iohannis”

Sorin Roșca Stănescu: „Decizia CCR este o sancțiune morală teribilă împotriva președintelui Klaus Iohannis”
Sursa foto: foto- Facebook
18 Sep 2019   •   17:37

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a comentat la Antena 3 decizia CCR de a admite parțial sesizarea Guvernului privind conflictul cu președintele Iohannis

„Este o sancțiune morală teribilă împotriva președintelui Klaus Iohannis. Practic CCR a constatat că acesta nu a respectat legea fundamentală a României, pe care a jurat să o respecte, și că el este autorul crizei guvernamentale, care s-a transformat într-o criză politică. Privește obligarea doamnei Dăncilă de a se prezenta în Parlament. După părerea mea, acest lucru nu este deloc grav și nu e o decizie imputabilă. Doamna Dăncilă a spus întotdeauna că se gândește foarte serios să se ducă în Parlament.

Va trebui să demonstreze în Parlament că are o susținere, are o majoritate și lucrurile vor merge mai departe. În eventualitatea în care formula pe care o prezintă doamna Dăncilă nu va fi convenabilă majorității parlamentarilor, dânsa poate reveni cu o nouă formulă. Cert e că președintele trebuie să semneze imediat decizia pentru numirea interimarilor și apoi, când i se prezintă o listă de miniștri, de asemenea, trebuie să motiveze respingerea, dacă îi respinge, sau să semneze a doua oară la foc automat numirea miniștrilor”, a spus jurnalistul. 

 

×
Subiecte în articol: guvernului Iohannis Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close