Antena 3 CNN Actualitate Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile

Sorina Pintea, fostul minstru al Sănătății în Guvernul Dăncilă, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, după o decizie luată, în această seară.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile
29 Feb 2020   •   19:30

Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs de fostul ministrul al Sănătății.

Sorina Pintea a fost reținută, astăzi, după ce procurorii au efectuat percheziții și au audiat-o timp de mai bine de 12 ore, într-un dosar pornit de la prinderea în flagrant a unui bărbat, în parcarea unei bănci din București.

”Inculpata Pintea Sorina ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect "proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente", încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, se arată într-un comunicat DNA.

În această dimineață, fiul Sorinei Pintea, Ionuț Pintea, a explicat, în exclusivitate pentru Antena 3, cum a decurs întâlnirea pe care a avut-o chiar cu denunțătorul din dosarul mamei sale.

Sorina Pintea, arestată preventiv pentru 30 de zile

Bărbatul a fost lăsat în libertate, astfel că l-a putut contact pe fiul Sorinei Pintea pentru a-i explica ce s-a întâmplat.

"Mi-a zis că a mai fost o sumă de 40.000 de euro pe care a dat-o lui Liviu Marian Pop, să i-o dea mamei mele, și au mai fost două tranșe de 5000 de euro pe care le-a dat tot lui Liviu Marian Pop. Nu știu dacă banii au ajuns la mama ta, mi-a spus.

L-am întrebat dacă i-a cerut cineva vreun bani și mi-a spus că a avut o înțelegere cu Liviu Marian Pop. L-am întrebat de la cine a avut banii și mi-a zis că de la firma din București. Mi-a spus că el este denunțătorul.

M-am ridicat de acolo și i-am spus că nu am ce vorbi cu el. Am plecat de acolo, iar apoi m-a sunat Liviu Marian Pop și apoi mi-a trimis un mesaj cu semnul întrebării.

Încă un lucru, pe care am uitat să îl menționez, este faptul că mi-a spus denunțătorul că el a fost prins în parcarea unei bănci din București, în momentul în care a luat banii și atunci a fost înconjurat de mascați și a fost cablat și de aceea nu a putut atenționa pe nimeni în legătură cu ce se întâmplă.

Denunțul a fost făcut în baza flagrantului pe care procurorii i l-au făcut în București", a declarat Ionuț Pintea.

La rândul său, senatorul Liviu Pop a negat acuzațiile aduse de fiul Sorinei Pintea, dar și pe cele ale denunțătorului.

×
Subiecte în articol: Sorina Pintea
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close