Antena 3 CNN Actualitate Sorina Pintea, reacţie la declaraţia şocantă a ministrului propus la Sănătate: ''În România nu se aruncă niciun organ, nimic!''

Sorina Pintea, reacţie la declaraţia şocantă a ministrului propus la Sănătate: ''În România nu se aruncă niciun organ, nimic!''

Sorina Pintea, reacţie la declaraţia şocantă a ministrului propus la Sănătate: ''În România nu se aruncă niciun organ, nimic!''
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
30 Oct 2019   •   11:47

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a avut o reacţie după afirmaţia făcută de către chirurgul Victor Costache, ministrul propus la Sănătate.

Victor Costache a făcut ieri o declaraţie şocantă în timpul audierilor din Parlament, unde a vorbit problemele cu care se confruntă sistemul de transplant din România.

''În momentul de faţă, în România se aruncă 150 de inimi şi 300 de plămâni la gunoi, fiindcă că nu avem centre capabile să le implanteze'', a spus Costache, despre situaţia transplanturilor din ţara noastră.

Sorina Pintea a comentat această afirmaţie, despre care a spus că este doar o fomulare greşită.

''Eu sper şi cred că a fost o formulare greşită. Nu cred că un ministru responsabil poate să facă asemenea afirmaţii, eu am pus-o pe seama emoţiilor. În România nu se aruncă niciun organ, nimic, tot se transplantează şi există dovezi în acest sens!'', a explicat Sorina Pintea.

Potrivit statisticilor, 7 din 10 români acceptă prelevarea organelor, însă, în caz de moarte cerebrală, decizia aparţine familiei. În România, numărul donatorilor e de peste cinci ori mai mic decât media europeană.

 

 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close