Antena 3 CNN Actualitate Doi soţi din Spania şi-au făcut o fermă uriaşă de canabis într-o comună de lângă Craiova

Doi soţi din Spania şi-au făcut o fermă uriaşă de canabis într-o comună de lângă Craiova

Doi soţi din Spania, stabiliţi în România, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, după ce anchetatorii au descoperit că cei doi şi-au făcut o fermă uriaşă de canabis într-o comună de lângă Craiova.

Doi soţi din Spania şi-au făcut o fermă uriaşă de canabis într-o comună de lângă Craiova
de Alin Tarnovschi    |    29 Mar 2021   •   15:07

Totul a ieşit la iveală după ce poliţiştii au descoperit urmele unui incendiu recent într-o clădire cu etaj din comuna Brădeşti, acolo unde cei doi soţi spanioli sunt proprietari.

"La data de 26.03.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 25.03.2021, ofițerii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Craiova s-au sesizat cu privire la faptul că în curtea unui imobilul situat în comuna Brădeşti, judeţul Dolj, folosit de către doi cetățeni spanioli, se află o construcţie cu parter şi etaj, ce prezenta urmele unui incendiu recent, în interiorul căreia se aflau mai multe instalaţii de iluminare şi de alimentare cu apă, precum şi plante ce păreau a face parte din specia „cannabis”, în ghivece, în diferite stadii de vegetaţie, dar şi muguri ai unor astfel de plante.

La data de 26.03.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună ofițeri de poliție judiciară au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia a fost identificată o plantație indoor de cannabis, dotată cu sisteme de iluminare, încălzire şi irigare, fiind ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi 708 plante de cannabis, totalizând 103,5 kilograme de masă vegetală şi 19,5 kilograme de inflorescențe de cannabis.

La data de 28.03.2021, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a celor 2 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj", se arată într-un comunicat al DIICOT.

×
Subiecte în articol: Craiova canabis DIICOT
Parteneri
Vremea se schimbă radical de miercuri! Vin temperaturi neobișnuite
x close