Antena 3 CNN Actualitate Soţia şi copiii unui profesor din Vâlcea, acuzaţi că l-au omorât şi i-au ascuns cadavrul în urmă cu trei ani

Soţia şi copiii unui profesor din Vâlcea, acuzaţi că l-au omorât şi i-au ascuns cadavrul în urmă cu trei ani

O mamă şi cei doi copii ai ei sunt suspecţii principali în cazul unei dispariţii misterioase. Soţul femeii, respectiv, tatăl copiilor, un profesor de matematică din Vâlcea, a dispărut în condiţii dubioase de acasă.

de Carmina Pricopie    |    01 Ian 2024   •   18:24

După 3 ani, procurorii vâlceni îi acuză acum pe cei trei de asasinarea bărbatului. Chiar şi fără cadavru, anchetatorii au plasat-o pe mamă sub control judiciar, dar şi pe fiul cel mare, fiind acuzaţi de lovituri cauzatoare de moarte şi profanare de cadavre.

7 aprilie 2021. O femeie reclamă la poliţia din Râmnicu Vâlcea că verişorul său, profesor de matematică în Râmnicu Vâlcea, e dispărut de 1 an. Femeia le-a spus anchetatorilor că de un an, bărbatul răspunde doar la mesajele scrise, nu şi la apeluri, cum o făcea până atunci.

Aşa au început poliţiştii şi procurorii să afle că dispărutul, Marian Claudiu Bălan, e posibil să fi fost victima propriei sale familii. A soţiei şi a celor doi copii. Soţii Bălan aveau un mariaj greu. Toţi martorii au declarat că familia era una distantă, fără prieteni, iar certurile erau din ce în ce mai dese. Suspiciunile anchetatorilor au început să se contureze în momentul în care explicaţiile soţiei cu privire la evapoarea bărbatului, date cunoscuţilor, timp de un an erau diferite.

Sorei şi mamei lui le-a spus că a fugit cu o altă femeie, altor rude, că e plecat la muncă ba în Marea Britanie, ba în Italia, la o spălătorie auto, de unde le trimite şi bani. Ciudat a fost pentru investigatori că nici copiii, nici nevasta nu au declarat dispariţia la poliţie.

Cert este, spun anchetatorii, că ultima dovadă a existenţei bărbatului este înregistrată pe 10 aprilie 2020, când Marian Claudiu Bălan vorbeşte la telefon cu mama sa. Apoi, profesorul parcă a intrat în pământ. Iar soţia parcă încerca să şteargă orice urmă.

"În perioada sărbătorilor pascale (19.04.2020 sărbătoarea Paștelui) părinţilor copiilor meditaţi la matematică au fost încunoştinţaţi fie telefonic de către soţia acestuia, fie prin mesaje, că o perioadă de timp domnul profesor, soţul său, va întrerupe meditaţiile, întrucât va pleca la cursuri, pentru ca, mai apoi, după terminarea vacanţei şcolare de primăvară, părinţii respectivi să fie încunoştinţaţi tot de către inculpată că meditaţiile la matematică vor continua, însă cu o altă doamnă profesoară", se arată în ancheta magistraţilor.

Mai mult, în luna iulie a anului 2020, la 3 luni de la aşa-zisa plecare de acasă, femeia a cerut la Judecătoria Râmnicu Vâlcea desfacerea căsătoriei. Proces, la care soţul nu s-a prezentat niciodată şi care s-a soluţionat un an mai târziu, pronunţându-se divorţul din vina exclusivă a profesorului.

"Stabileşte locuinţa minorilor la domiciliul mamei reclamante. Dispune ca autoritatea părintească asupra minorilor, să se exercite în mod exclusiv de către mama reclamantă. Obligă pârâtul la plata pensiei de întreţinere în favoarea minorilor în cuantum de câte 350 lei/lunar pentru fiecare, ( în total 700 lei lunar)", a fos decizia luată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Cu o lună înainte ca verişoara să alarmeze poliţia, mama bărbatului primeşte un mesaj dubios de pe numărul de telefon al acestuia.

"...după ce citeşti mesajul, să-l ştergi şi să nu zici la nimeni ce îţi zic. Îţi zic ţie, că să ştii de mine. ... Nu pot să zic unde sunt pentru că telefoanele sunt urmărite. Eu trebuie să mă ascund şi să ţin telefonul închis şi să nu fiu găsit, deoarece sunt căutat.  Anul trecut am fost la un bordel de mai multe ori la nişte fete. Pe urmă am aflat că aveau 15 ani. Peştii au făcut filmări şi mă şantajează. Stau cu o fată şi lucrez la negru. Mă descurc, mai ales că am banii de la tine”, a fost mesajul ciudat primit de mama bărbatului.

Odată declanşate cercetările, soţia bărbatului a fost testată cu poligraful. Şi a picat. Anchetatorii i-au interceptat, monitorizat, au făcut cercetări în casa în care locuia profesorul de matematică, dar nu l-au găsit nici mort, nici viu şi niciun vreun indiciu despre locul în care s-ar putea afla. Şi din toate probele adunate, deznodământul probabil este unul şocant.

"În intervalul 10/11.04.2020, în timp ce se aflau în imobilul locuinţă de domiciliu, pe fondul unui conflict spontan izbucnit între membri familiei, respectiv între tată, mamă şi fiu, în contextul în care fratele mai mic a sărit cu cuţitul la tată, inculpatul (n.r.: fiul cel mare) a intervenit exercitând, conjugat cu inculpata, acte de agresiune asupra victimei, producându-i leziuni ce au condus la decesul acesteia şi apoi i-au ascuns cadavrul care nu a mai fost găsit", se mai arată în anchetă.

Băiatul cel mic nu împlinise la acea vreme 13 ani, iar cel mare avea 15 ani şi 4 luni. Era campion naţional la şah. Luase medalia de argint. Dar, după acest episod a început a lăsat şahul, a încercat să-şi ia zilele şi abia dacă a terminat clasa a XII-a.

Femeia şi copilul cel mare sunt acum plasaţi sub control judiciar, fiind acuzaţi de uciderea profesorului, chiar în lipsa cadavrului.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close