Antena 3 CNN Actualitate Soția lui Dacian Cioloș a cântat la Oradea, pentru o cauză nobilă

Soția lui Dacian Cioloș a cântat la Oradea, pentru o cauză nobilă

Soția lui Dacian Cioloș a cântat la Oradea, pentru o cauză nobilă
18 Dec 2016   •   18:53

Aproximativ 2.000 de persoane, printre care și Valerie Cioloș, s-au adunat și au cântat, sâmbătă seara, în Piața Unirii din Oradea, "Imnul Vieții", o melodie prezentată în premieră absolută în cadrul evenimentului de promovare a unei atitudini altruiste privind donarea de sânge numit "Marșul Vieții".

Imnul a fost compus pe versurile scrise de Lavinia Scripcaru, directorul Centrului de Transfuzii din Iași, muzica aparținând lui Ovidiu Iloc.

"Este un eveniment unic și aș putea spune nu numai la nivel național, ci mult mai mult. Am cântat o odă muzicală pe un text extrem de frumos, un text de suflet, în care mulțumim tuturor celor care înțeleg ce înseamnă viața și celor care știu să susțină și să dezvolte un model comunitar deosebit, de dragoste și altruism. Ne-a venit ideea de mai demult, dar acum am reușit să o aducem la viață. Trebuie să promovăm acest model al unei comunități sănătoase" a declarat, pentru AGERPRES, șefa Centrului de Transfuzie Sanguină și inițiatoarea acțiunii, Ligia Burtă.

Grupurile de orădeni, majoritatea tineri, studenți, elevi, s-au adunat, puțin după ora 18,00, în piața centrală a municipiului, însoțiți de pompieri militari cu torțe aprinse în mâini, aceștia din urmă cuprinzând mulțimea într-o mare inimă de foc, formată în fața scenei. De la microfon au transmis scurte mesaje de apreciere și susținere a demersului mai mulți invitați.

Valerie Cioloș, soția premierului, a cântat trei piese muzicale sub numele de artistă Yohanna Grace, după care a dat și declarații presei.

"Mă bucur să fiu aici și să pot sprijini această acțiune civică. Orice acțiune care adună oameni cu orizonturi diferite mi se pare extraordinară. Bravo, Oradea, pentru acest dinamism. Să ne gândim că, donând sânge, putem poate salva vieți. Fiecare să facă cum simte. Echipa care a organizat acest eveniment, ați văzut că sunt mulți, de luni de zile se pregătește", a declarat Valerie Cioloș.

×
Subiecte în articol: Oradea
Parteneri
Mama fetiței găsite moartă sub canapea, săltată de mascați la Vama Nădlac
x close