Antena 3 CNN Actualitate Soţia lui Mircea Băsescu, declaraţii incendiare în faţa instanţei. Ce a spus despre cadourile primite de la familia lui Bercea Mondial

Soţia lui Mircea Băsescu, declaraţii incendiare în faţa instanţei. Ce a spus despre cadourile primite de la familia lui Bercea Mondial

Soţia lui Mircea Băsescu, declaraţii incendiare în faţa instanţei. Ce a spus despre cadourile primite de la familia lui Bercea Mondial
Sursa foto: Foto captura Antena 3
20 Mai 2015   •   07:37

Doina Băsescu a recunoscut în faţa judecătorilor că Mircea Băsescu a mai încercat să organizeze un flagrant familiei lui Bercea Mondial, însă tentativa a eşuat.

La audierea la care a participat alături de copii, cumnata fostului preşedinte a mai dezvăluit că a primit de la familia lui Bercea mai multe cadouri de-a lungul timpului, printre care şi un colier de aur, pe care nu l-a mai returnat.

Audierea a fost cerută de avocaţii lui Bercea, care susţin că membrii familiei Băsescu ar avea informaţii despre mita de 350.000 de euro.

Soţia lui Mircea Băsescu a recunoscut în faţa instanţei că primea cadouri de la Bercea Mondial. Mai mult, spune că ar fi păstrat chiar şi un colier de aur.

PAVEL ABRAHAM: În 2013 şi 2014 v-au mai adus cadouri substanţiale?
DOINA BĂSESCU:
Atunci când am botezat ne-au spus că obiceiul este să ne dea un bănuţ de aur. Când au mai venit în vizită au adus un miel şi vin. Când am fost la Slatina am primit un colier de aur. După arestare, s-au plâns că au probleme şi le-am dat înapoi acele documente, mai puţin colierul.
PAVEL ABRAHAM: V-au cerut colierul înapoi? Şi, dacă da, când?
DOINA BĂSESCU: Nu, nu l-au cerut.
PAVEL ABRAHAM: Soţul v-a spus că le înapoiază sau aţi observat lipsa lor?
DOINA BĂSESCU: Nici nu mai ştiu, că nu m-a interesat.


Cumnata lui Traian Băsescu dezvăluie că a mai existat un flagrant pus la cale de procurori pentru a-i prinde pe membrii familiei Bercea. Care însă a eşuat. Doina Băsescu mai spune şi că soţul i-a ascuns mai mult timp că familia Bercea l-ar şantaja.

DOINA BĂSESCU: După vizita când mi-au spus de stick şi m-au ameninţat că, dacă nu-şi primesc banii, ne fac de râs cu imaginile, eu le-am spus că nu-i cred, fiindcă îmi cunosc soţul. Când a venit Mircea de la serviciu l-am întrebat despre ce e vorba şi mi-a spus că nu e adevărat că ar fi primit bani de la familia Anghel. După o săptămână, au venit acasă la noi 2 procurori care au încercat să facă primul flangrant.  L-am întrebat pe Mircea de ce şi atunci mi-a spus de presiunile familiei Anghel ca să-şi recupereze nişte bani.
(...)
ABRAHAM: Aţi vorbit de doi procurori. Îi cunoaşteţi?
DOINA BĂSESCU: Nu. Pe unul îl văzusem la televizor. Soţul meu a discutat cu ei.


Aceasta a părut în faţa judecătorului că nu îşi aminteşte multe lucruri importante. Fără a le nega însă.

FĂNICA ANGHEL (n.r. soţia lui Bercea Mondial): Îşi aminiteşte martora (n.r. Doina Băsescu) că, la o vizită făcută de mine împreună cu Izaura, i-am spus că i-am dat soţului ei (n.r. Mircea Băsescu) 600.000 de euro şi i-am solicitat ajutor ca să primim banii înapoi?
DOINA BĂSESCU: Nu-mi amintesc o astfel de discuţie.
(...)
FLORIN ANGHEL (n.r. Băsică, fiul lui Bercea Mondial): Îşi aminteşte martora (n.r. Doina Băsescu) că am vizitat-o, împreună cu Fănica Anghel (n.r. soţia lui Bercea Mondial), pe 16 mai 2014?
DOINA BĂSESCU: Nu-mi amintesc o astfel de vizită când să fi fost doar eu acasă.


Următorul termen va fi pe 16 iunie, iar instanţa a acceptat audierea şoferului intermediarului Marian Căpăţână, cel care ar fi asistat la numărarea banilor. Marian Căpăţână ar fi spus la ultima audiere că 200 mii euro ar fi fost depuşi la banca, într-un  cont al lui Mircea  Băsescu, iar 300 mii euro în contul lui Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: Bercea Mondial mircea basescu
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close