Antena 3 CNN Actualitate Soţia milionarului Uzunov, trimisă în judecată pentru uciderea unui motociclist

Soţia milionarului Uzunov, trimisă în judecată pentru uciderea unui motociclist

Soţia milionarului Uzunov, trimisă în judecată pentru uciderea unui motociclist
Sursa foto: Foto: INTACT Images
10 Noi 2011   •   16:27

Soţia milionarului Eduard Uzunov (foto) a fost deferită justiţiei pentru uciderea fără intenţie a unui motociclist, în noaptea de 19 septembrie 2010, informează Mediafax. Parchetul a stabilit că femeia a schimbat brusc direcţia de mers al Hummer-ului pe care îl conducea şi nu a acordat prioritate, lovind în plin motocicleta.
   
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Anamaria Cristina Uzunov, pentru ucidere din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.
   
În 19 septembrie 2010, în jurul orei 22.45, în timp ce conducea un autoturism pe şoseaua Pipera - Tunari, pe raza localităţii Pipera, Anamaria Cristina Uzunov, soţia omului de afaceri Eduard Uzunov, a schimbat direcţia de mers prin viraj către stânga, fără a se asigura în mod corespunzător, intrând în coliziune cu o motocicleta condusă de către victimă. În urma impactului, conducătorul motocicletei, Paul Adrian Truşcă, a decedat.
   
Potrivit raportului de autopsie medico-legală, moartea victimei a fost violentă şi a fost cauzată hemoragiei interne, consecutivă unui politraumatism cu rupturi de organe interne, vase mari şi fracturi multiple, iar leziunile, astfel cum au fost constatate la autopsie, s-ar fi putut produce prin lovire cu şi de corpuri şi planuri dure.
   
Conform expertizei tehnice judiciare efectuate în cauză, starea de pericol a fost creată de inculpată, care a schimbat direcţia de mers prin viraj spre stânga fără a se asigura în mod corespunzător, iar accidentul putea fi evitat dacă, inculpata, înainte de a iniţia virajul spre stânga, s-ar fi asigurat în mod corespunzător şi ar fi acordat prioritate de trecere motocicletei care circula din sens opus.
   
De asemenea, autoturismul condus de inculpată avea o masă maximă autorizată de 3.901 de kilograme, fapt ce ar fi necesitat permis de conducere categoria "C", inculpata posedând permis de conducere categoria "B".
   
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Buftea.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close