Antena 3 CNN Actualitate Soţii Ceauşescu, reînhumaţi în secret într-un alt mormânt

Soţii Ceauşescu, reînhumaţi în secret într-un alt mormânt

Soţii Ceauşescu, reînhumaţi în secret într-un alt mormânt
Sursa foto: Intact Images
09 Dec 2010   •   15:17

Rămăşiţele lui Nicolae Ceauşescu şi ale soţiei sale au fost îngropate în secret la Cimitirul Ghencea din Capitală, anunţă Libertatea. Publicaţia susţine că familia fostului dictator a ales un alt mormânt, în care osemintele celor doi au fost depuse împreună.

Noul loc de veci este îmbrăcat în granit şi o firmă de pază a vegheat pentru a opri accesul presei.

În urmă cu 20 de ani, la aproape o săptămână de la execuţie, soţii Ceauşescu au fost transportaţi sub pază militară în Capitală şi îngropaţi în cimitirul Ghencea. Separat, pentru că nu existau parcele disponibile. Totul s-a făcut în mare taină, de teamă ca populaţia să nu profaneze mormintele. 

 


În iulie 2010, trupurile aflate în mormintele de la cimitirul Ghencea Civil au fost deshumate, la cererea lui Valentin Ceauşescu şi a lui Mircea Oprean, soţul lui Zoia Ceauşescu. Hainele aveau urme de gloanţe iar soţii erau îmbrăcaţi la fel ca-n ziua execuţiei.

Ani la rând, s-a zvonit că soţii dictatori nu se odihnesc acolo. Unii erau convinşi chiar că soţii Ceauşescu încă trăiesc, într-o ţară exotică.  Verdictul a fost dat de medicii legişti, pe baza probelor ADN prelevate în urmă cu câteva luni.

Fotografii de la actualul loc de veci al soţilor Ceauşescu, pe Libertatea.ro.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close