Antena 3 CNN Actualitate Şova anunţă rezilierea contractului pentru autostrada dintre Sibiu şi Orăştie. "Italienii nu şi-au respectat angajamentele"

Şova anunţă rezilierea contractului pentru autostrada dintre Sibiu şi Orăştie. "Italienii nu şi-au respectat angajamentele"

Şova anunţă rezilierea contractului pentru autostrada dintre Sibiu şi Orăştie. "Italienii nu şi-au respectat angajamentele"
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Mar 2014   •   07:54

Contractul pentru tronsonul trei din autostrada Sibiu Orăştie va fi reziliat luni, dacă până atunci constructorul italian nu cade la înţelegere cu CNADNR.

Potrivit ministrului Transporturilor, Dan Şova, italienii nu şi-au respectat angajamentele privind execuţia, iar expertizele făcute de specialişti au confirmat acest lucru.

Dan Sova a anunţat că termenul limită pentru o eventuală înţelegere între CNADNR şi compania italiană Impregilo este luni, ora 13.00. Dacă până atunci negocierile nu ajung la un consens, va rezilia contractul pentru construcţia tronsonului 3 din Sibiu - Orastie, o porţiune de 22 de km.

Reluarea construcţiei la autostrada Transilvania se face cu tronsonul Suplacu de Barcău Borş, pentru aceste lucrări fiind alocate 55 de milioane de euro.

În prezent Romania are 500 de kilometri de autostradă, dintre care 230 au fost inauguraţi în anii 2012 şi 2013. Guvernul speră ca până în 2018 să realizeze tronsoanele Sibiu - Brasov şi Bacău - Braşov, ambele cu capătul în autostrada cu taxă Brasov - Comarnic. Banii pentru aceste proiecte vor veni din fonduri europene.

×
Subiecte în articol: dan sova
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close