Antena 3 CNN Actualitate Şova: Premierul Ponta nu are nicio legătură cu contractele de la Turceni şi Rovinari

Şova: Premierul Ponta nu are nicio legătură cu contractele de la Turceni şi Rovinari

Şova: Premierul Ponta nu are nicio legătură cu contractele de la Turceni şi Rovinari
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Aug 2014   •   11:57
Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, suspect pentru complicitate la abuz în serviciu legat de contracte cu Turceni şi Rovinari, a spus, miercuri, că premierul Victor Ponta nu are legătură cu aceste contracte.
 
De asemenea, Şova a precizat că niciun ban din aceste contracte nu a ajuns la şeful Guvernului şi a adăugat că nici nu s-a pomenit de Victor Ponta la audieri.
 
"Eu vă spun că nu s-a pomenit numele Victor Ponta absolut deloc, nu există nicio legătură între dânsul şi aceste contracte", a afirmat Şova, miercuri, după ce a ieşit de la DNA.
 
Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA, că procurorii l-au pus sub învinuire pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul în care se fac cercetări privind contracte încheiate de firma "Şova şi asociaţii" cu complexurile Turceni şi Rovinari.  
 
Şova a spus că nu ştie dacă s-a început urmărirea penală în cazul său, dar a precizat că este suspect.
  
Fostul ministru al Transporturilor a precizat că, în acest caz, este vorba de o sesizare făcută de cineva, cel mai probabil fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, şi este normal ca procurorii să facă cercetări, dar asta nu înseamnă şi că se poate vorbi de vinovăţie.

În 2012, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu mai multe nereguli descoperite în urma unor controale la unităţile miniere şi energetice din Gorj, arată Ministerul Finanţelor.
 
ANAFa făcut controale la toate cele trei unităţi, ultimul finalizându-se în decembrie la SNL Oltenia. 
 
Rapoartele celor trei controale, care vizează perioada 2007-2009, au fost înaintate DNA pentru continuarea cercetărilor, inspectorii ANAF descoperind nereguli legate de cheltuirea ilegală a zeci de milioane de lei.

În iulie 2011, Dan Şova spunea că fosta sa firmă "Şova şi asociaţii" a adus beneficii de câteva zeci de milioane de euro societăţilor Rovinari şi Turceni, el nefiind însă angrenat în serviciile juridice respective.
 

×
Subiecte în articol: dan sova Victor Ponta
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close