Antena 3 CNN Actualitate Șpagă pentru angajări la spitalul din Botoșani, unde a murit o tânără gravidă. După descinderile DNA, 11 persoane au fost reținute

Șpagă pentru angajări la spitalul din Botoșani, unde a murit o tânără gravidă. După descinderile DNA, 11 persoane au fost reținute

DNA a continuat toată noaptea audierile la Botoşani, după descinderile care au avut loc ieri la mai multe instituţii din oraş, printre care şi la Spitalul Judeţean Mavromatti.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2023   •   09:28

Procurorii DNA au făcut 92 de percheziții, într-un dosar privind fraudarea unor concursuri de angajare în unitatea medicală, posturi pentru care candidații ar fi dat mită între 2.000 şi 15.000 de euro.

Este vorba despre acelaşi spital, unde, în vară o tânără însărcinată s-a chinuit șapte ore şi în final a murit. Jandarmii au descins şi în casa preşedintei Consiliului Judeţean, care a declarat că nu are nicio idee despre aceste şpăgi şi susţine că ea a fost controlată pentru că are şi calitate politică.

Pe lista persoanelor vizate în acest dosar se află şi Doina Federovici, preşedinta Consiliului, dar şi fostul manager al spitalului de Psihiatrie Socola, Gabriel Oprişanu.

”A fost efectuată o percheziție domiciliară, am pus la dispoziție toate lucrurile solicitate de DNA, CJ nu face parte din această speță, înțelgem că e vorba de unitate de specialitate, nu au fost ridicate înscrisuri sau documente oficiale.

Au fost și la mine acasă și nu au fost ridicate documente”, a declarat Doina Federovici, preşedinta Consiliului Judeţean Botoşani.

Citește și: Şefa PSD Botoșani, după ce procurorii DNA i-au percheziționat locuința și sediul partidului: "Sunt vizată, probabil, pentru că am calitate politică!"

Angajările frauduloase ar fi fost făcute acum doi ani, când la conducerea era un alt manager, Doina Caba, care şi-a dat demisia în vară, după ce angajaţii unităţii medicale au organizat un protest spontan, cu privire la mai multe sporuri care nu au fost acordate.

În unitatea medicală care se confruntă cu un deficit de personal, angajările se făceau doar dacă cei care voiau să ocupe postul dădeau şi 15.000 de euro şpagă.

”Nu am cunoștință de așa ceva, noi ne facem treaba cu transparență și ne ducem la bun final atribuțiile.

Ați văzut și dumneavoastră că a durat ceva această procedură, au verificat, au constatat că nu e nimic de ridicat”, a mai declarat Doina Federovici, preşedinta Consiliului Judeţean Botoşani.

Conform surselor din anchetă, 25 de persoane trebuie să fie audiate la sediul DNA Suceava în acest dosar.

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close