Antena 3 CNN Actualitate Țeapa luată de patru asistente, după ce au dat șpagă de mii de euro unui impostor, pentru a se angaja într-un spital renumit din București

Țeapa luată de patru asistente, după ce au dat șpagă de mii de euro unui impostor, pentru a se angaja într-un spital renumit din București

Patru absolvente ale unei școli post liceale din Călărași și-au luat țeapă după ce au plătit șpagă de mii de euro unui bărbat care le-a promis că le angajează la un spital mare din București.

Țeapa luată de patru asistente, după ce au dat șpagă de mii de euro unui impostor, pentru a se angaja într-un spital renumit din București
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Dani Amariei
de Ioana Mircea    |    19 Oct 2022   •   17:02

Un bărbat din Giurgiu a pretins că le poate ajuta pe patru femei să ajungă asistente medicale la un spital din București, după ce astea au absolvit studiile unei școli post liceale.

Pentru asta, bărbatul a cerut echivalentul sumei de 9.500 de euro din partea absolventelor, pentru a pune o vorbă bună conducerii spitalului.

Conform unor surse judiciare, omul care nu avea nicio ocupație, de altfel, reușise să le păcălească pe tinere că ar avea intrate la managerul Spitalului Bagdasar Arseni din București.

”La data de 18.10.2022, urmare a activităților specifice desfășurate de organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași a pus în mișcare acțiunea penală față de un bărbat în vârstă de 48 de ani din județul Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

În perioada iulie 2021 - februarie 2022, inculpatul, persoană fără calitate specială, a pretins și primit echivalentul sumei de 9.500 euro de la patru absolvente ale unei școli postliceale din municipiul Oltenița, județul Călărași, lăsându-le să creadă ca are influență asupra managerului unui spital din București, pe care îl va determina să le angajeze ca asistente medicale.

În cauză s-a dispus măsură controlului judiciar față de inculpat, pentru o perioadă de 60 de zile”, a transmis Direcția Generală Anticorupție într-un comunicat de presă.

 

×
Subiecte în articol: București spital spaga
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close