Antena 3 CNN Actualitate Şpaga de la Cluj duce la Guvern? Motivarea în cazul Apostu: Primarul pregătea noi infracţiuni

Şpaga de la Cluj duce la Guvern? Motivarea în cazul Apostu: Primarul pregătea noi infracţiuni

Şpaga de la Cluj duce la Guvern? Motivarea în cazul Apostu: Primarul pregătea noi infracţiuni
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Noi 2011   •   13:02

Curtea de Apel Cluj a dat publicităţi motivarea în cazul arestării lui Sorin Apostu.  Primarul din Cluj a fost arestat pentru că existau indicii că se pregătea să săvârşească şi alte infracţiuni, se arată în motivarea deciziei de arestare.

Tot în motivare se arată că unul dintre arestaţi promitea că va interveni la persoane din anturajul Guvernului, pentru alocarea unor sume de bani din fondul de rezervă al Guvernului.

Călin Stoia i-a promis unui patron de firmă că va interveni la persoane din anturajul Guvernul României. Stoia i-a cerut acestuia 10%  şpagă pentru obtinerea unor bani din fondul de rezervă al Guvernului.

 


FRAGMENTE DIN MOTIVAREA DECIZIEI DE ARESTARE:

- Inculpatul A. S (...) a încercat să disimuleze actele de corupţie săvârşite, prin crearea unei aparenţe de legalitate sub forma unor contracte de consultanţă juridică, încercând astfel să zădărnicească aflarea adevărului.

- Semnificativ din punct de vedere penal este faptul că, deşi învinuita A. M. prin Cabinetul său de avocatură obţine constant venituri substanţiale, din analiza activităţii zilnice a acesteia rezultă că  nu are nicio activitate juridică şi nicio altă îndeletnicire lucrativă de natură să-i justifice veniturile, nici măcar la un nivel minim.

- Inculpatul a acţionat, din lipsa de responsabilitate de care a dat dovadă prin desconsiderarea a ceea ce înseamnă actul de management al instituţiei Primăriei Municipiului Cluj Napoca, din scopul urmărit, respectiv, obţinerea unor sume însemnate de bani

- În cadrul discuţiilor cu un cunoscut al său, om de afaceri din judeţul Argeş, inculpatul S.C.M. îi promite acestuia că va interveni la persoane din anturajul Guvernului României, pentru alocarea unor sume de bani din fondul de rezervă al Guvernului, în favoarea unei societăţi de construcţii de drumuri. Pentru această intervenţie, inculpatul S.C.M. pretinde remiterea unui procent de 10% din suma alocată de la Guvern.

Gheorghe Mateuţ, avocatul primarului Sorin Apostu


Boc respinge orice asociere cu persoanele implicate în cazul Apostu

Primul-ministru respinge ferm orice asocieri cu cei doi oameni de afaceri şi declaraţiile pe care le fac cei doi, a declarat în direct la Antena 3,  Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului. .

Premierul nu a avut şi nu are nimic de a face cu aceste persoane, a ţinut să precizeze Ioana Muntean.

Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului:


Şpagă de 94.000 de euro

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, acuzat de luare de mită, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, joia trecută.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj. Banii au fost încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar.

Preşedintele PDL Cluj-Napoca, primarul Sorin Apostu, a fost suspendat din partid.

Emil Boc despre Apostu: Un om care a contribuit la realizarea proiectelor importante

Băsescu: Emil Boc avea informaţii despre Apostu de peste şase luni

×
Subiecte în articol: Sorin Apostu Cluj infractiuni mita spaga
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close