Antena 3 CNN Actualitate Şpagă pentru funcţii în PDL: Mironescu a cerut 8.000 de lei pentru un post în filiala Constanţa

Şpagă pentru funcţii în PDL: Mironescu a cerut 8.000 de lei pentru un post în filiala Constanţa

Şpagă pentru funcţii în PDL: Mironescu a cerut 8.000 de lei pentru un post în filiala Constanţa
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Mai 2011   •   12:28
Noi informaţii în dosarul de contrabandă din Portul Constanţa. Fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, i-a cerut unuia din suspecţi 8.000 de lei pentru ca acesta să câştige o funcţie de conducere în PDL Constanţa. Potrivit DNA30 de persoane sunt anchetate în dosarul privind lotul Mironescu.

În plus, procurorii au dispus ca senatorul Mircea Banias să nu poată părăsi ţara pe termen de 30 de zile. Banias este acuzat de trafic de influenţă, aderare la grup infracţional organizat şi instigare la delapidare.


Între mai 2010 şi martie 2011, s-a constituit un grup infracţional care controla activitatea instituţiilor care se ocupau de import-export. Angajaţii vamali aveau obligaţia  de a nu denunţa activităţile ilegale.
 
 

Potrivit unui comunicat DNA, sumele de bani erau cerute cu o frecvenţă zilnică, în cuantum cuprins între 1.000 şi 7.000 USD.  Mircea Banias i-a cerut lui Eugen Bogatu să îi dea marfurile confiscate şi aflate in birourile Portului Constanţa Sud Agigea.

În acest dosar, procurorii DNA au dispus reţinerea a 28 de inculpaţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă.


Şeful PDL Constanţa, Gigi Chiru, nu a dorit să facă prea multe comentarii pe marginea informaţiei potrivit căreia Laurenţiu Mironescu ar fi cerut 8.000 de lei pentru o funcţie de conducere în partid. „Constat că institutiile statului îşi fac datoria si este un semn pozitiv”, a declarat Chiru.

„Viaţa privată şi activitatea în firme a membrului de partid îl priveşte pe fiecare. La nivelul organizaţiei, nu functionăm cu servicii de informaţii. Sunt în alte zone aceste răspunderi”, a comentat liderul DPL Constanţa, în direct la Antena 3.
 


 




×
Subiecte în articol: Mircea Banias DNA Laurentiu Mironescu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close