Antena 3 CNN Actualitate Specialiştii de la Politehnica Bucureşti au pus la punct casa inteligentă: Locuinţa produce singură energie

Specialiştii de la Politehnica Bucureşti au pus la punct casa inteligentă: Locuinţa produce singură energie

Specialiştii de la Politehnica Bucureşti au pus la punct casa inteligentă: Locuinţa produce singură energie
Sursa foto: Foto: inhabitat.com
04 Noi 2011   •   21:39

Consumaţi cât vreţi, e din partea... casei. Specialiştii de la Politehnica Bucureşti au pus la punct o casă inteligentă, care îl scăpă pe proprietar de stresul facturilor pentru încălzire şi apă caldă. Locuinţa produce singură energie cât nu poate consuma o familie întreagă într-un an.
 
Cu un teren şi 140.000 de euro scapi, pe viaţă, de grija facturilor la energie.

Locuinţa pusă la punct de specialiştii de la Politehnică, una de 140 de metri pătraţi, consumă peste 4.000 de kilowaţi oră, anual. Dar, cu ajutorul panourilor solare şi fotovoltaice şi al pompei de căldură  produce cu aproape 1.000 de kilowaţi mai mult. Ar putea chiar să vândă energie.

Pentru ca vara să fie răcoare în casă, iar iarna cald, casa este construită în oglindă, iar pentru ca aerul cald să se păstreze şi să circule în toată casa, camerele şi uşile din interior au grile de ventilaţie.

În perioadele foarte friguroase, când nici un sistem de încălzire nu mai face faţă, se pot instala plasme electrice.

Specialiştii spun că o astfel de casă poate fi gata în cel mult un an şi jumătate.

Inginerii români au ratat la milimetru performanţa de a construi în premieră mondială o astfel de locuinţă. Săptămâna trecută francezii au prezentat oficial o construcţie asemănătoare.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close