Antena 3 CNN Actualitate Spectacol aviatic la aerodromul Clinceni. La eveniment au participat cinci campioni mondiali

Spectacol aviatic la aerodromul Clinceni. La eveniment au participat cinci campioni mondiali

Spectacol aviatic la aerodromul Clinceni. La eveniment au participat cinci campioni mondiali
Sursa foto: Foto: Videonews
04 Iun 2011   •   23:50

Spectacol pe cer, uimire pe pământ. Avioane ultrauşoare, acrobaţii aeriene, planoare, paraşutişti. Zeci de oameni au admirat sâmbăta aceasta la aerodromul Clinceni (Ilfov), măiestria piloţilor care au transformat zborul în spectacol. Aeronave civile, militare şi sportive s-au aliniat la start pentru a face cele mai îndrăzneţe mişcări deasupra solului. Cinci campioni mondiali i-au ţinut pe spectatori cu sufletul la gură.

Multipli campioni mondiali le-au arătat spectatorilor cum se execută cu precizie milimetrică un looping sau un tonou. Printre ei şi pilotul ungur Zoltan Vereş. Are peste 14.000 de ore de zbor, este printre cei mai buni 12 piloţi ai lumii. În 2007 a intrat în Guiness Book, înregistrând recordul mondial la număr de tonouri executate consecutiv: 408 în 20 de minute.

Ediţia de anul acesta a mitingului aviatic a fost dedicată pilotului Mihai Dobre, care şi-a pierdut viaţa într-un zbor de antrenament. Mitingul a marcat şi împlinirea a 55 ani de la înfiinţarea primei escadrile de elicoptere şi 100 de ani de la brevetarea primilor piloţi militari români.

 


×
Subiecte în articol: spectacol aviatic eveniment clinceni
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close