Antena 3 CNN Actualitate Spectacol aviatic la Cluj. Avioane şi elicoptere de război, într-un miting aviatic de excepţie

Spectacol aviatic la Cluj. Avioane şi elicoptere de război, într-un miting aviatic de excepţie

Spectacol aviatic la Cluj. Avioane şi elicoptere de război, într-un miting aviatic de excepţie
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Mai 2012   •   19:43

La 80 de ani de la înfiinţare, aeroportul din Cluj a găzduit astăzi un miting aviatic de excepţie. Mii de oameni au venit să vadă acrobaţii în aer, avioane militare de luptă şi elicoptere de război.

Şoimii, căci aşa sunt botezaţi, au făcut spectacol pe cer. Sunt piloţii acrobaţi din lotul naţional al Aeroclubului României. Motoarele au fost turate la maximum. Au fost însă şi acrobaţii la înălţime... fără elice.

Evenimentul a început cu o jumătate de oră întârziere, din cauza ceţii de dimineaţă. Însă timp de două ore i-a ţinut pe toţi cu sufletul la gură. Aproape două mii de oameni au venit să vadă show-ul. Intrarea a fost liberă.

Au fost elicoptere ale armatei şi ale Ministerului de Interne, piloţi împătimiţi din aeroclubul României, chiar şi demonstraţii de paraşutism.

Trupele speciale ale Jandarmeriei au făcut şi ele o demonstraţie de forţă. Au venit tot de sus şi au avut sprijin pe patru picioare. Câinii dresaţi la şcoala specială a Poliţiei de la Sibiu.

Avioanele de luptă de la baza Câmpia Turzii au salutat mulţimea de sus. Aniversarea aeroportului din Cluj a dat şi ocazia unei expoziţii foto, însă acrobaţiile aeriene de azi au fost punctul forte.


×
Subiecte în articol: Cluj aviatic spectacol elicoptere avioane show
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close