Antena 3 CNN Actualitate Spectacol de gală în onoarea Regelui Mihai I. Vezi cum s-a desfăşurat evenimentul

Spectacol de gală în onoarea Regelui Mihai I. Vezi cum s-a desfăşurat evenimentul

Spectacol de gală în onoarea Regelui Mihai I. Vezi cum s-a desfăşurat evenimentul
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    25 Oct 2011   •   19:04
Marţi, 25 octombrie 2011 a fost o zi specială pentru familia regală a României. 

Antena 3
a prezentat, în seara acestei zile, o ediţie specială dedicată spectacolului de gală în onoarea Regelui Mihai. Zeci de membri ai familiilor regale din întreaga lumea au participat la eveniment.

Programul special al zilei a debutat cu pregătirile din Parlament şi difuzarea discursului Regelui Mihai cu ocazia aniversării Majestăţii Sale.

CITEŞTE AICI DISCURSUL INTEGRAL AL REGELUI

După finalizarea discursului, Camera Deputaţilor i-a oferit regelui cadou cu ocazia împlinirii celor 90 de ani, un bazorelief cu clădirea Palatului Parlamentului.
 


La rândul său, Majestatea sa a dăruit Parlamentului un cadou cu bustul Regelui Carol I.



Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu, cel care a susţinut cu tărie prezenţa Regelui Mihai în Parlament de ziua lui, a fost şi el prezent la această festivitate.

Policianul a ţinut să precizeze că peste 80% dintre deputaţii PDL au participat la eveneiment, dar a refuzat să comenteze absenţa preşedintelui, a premierului Emil Boc şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.



De asemenea, fostul ministru al Educaţiei, liberalul Andrei Marga, şi-a făcut şi el apariţia la fastuosul eveniment, declarându-se extrem de marcat de discursul regelui, pe care îl consideră unul "de referinţă istorică".
 


Ora 18: 38: Majestatea Sa, Regina Ana, îşi face apariţia la eveniment. "La un semn deschisă-i calea", ar putea fi cuvintele care descriu apariţia impunătoare a Reginei.
 


Ora 19:00: Majestatea Sa, regele Mihai I, a păşit în sala Operei Naţionale, la braţ cu Principesa Margareta.



Ajuns în loja de unde avea să urmărească spectacolul de operă, regele Mihai și-a salutat invitaţii onorific.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai unor case regale europene şi nu numai. De asemenea, au venit şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti.



Fostul preşedinte Ion Iliescu a spus că absenţa lui Băsescu şi a Guvernului de la discursul Regelui este un gest lipsit de eleganţă. Declaraţia a fost făcută la Antena 3, înainte ca Iliescu să intre la spectacolul organizat la Operă, cu ocazia zilei Regelui Mihai.

La finalul unei seri de excepţie, Regele Mihai a părăsit Opera Naţională, în aplauzele a sute de români.



21.05 - La palatul CEC, invitaţii de seamă ai Regelui Mihai au început să vină.
La dineul care va avea loc aici, sunt invitate peste 150 de persoane, dintre care 130 sunt de naţionalitate străină şi numai 20 români.

Familia regală a sosit deja la acest dineu. Regele Mihai a sosit aici împreună cu principesa Margareta, regina Ana şi principele Duda. Ei au sosit primii, ca să-şi poată primi invitaţii. Ultimul eveniment al serii s-a încheiat după ora 23.00.

Vezi aici imagini speciale, cadre nemaivăzute până acum, care-i înfăţişează pe Regele Mihai I şi pe Regina Ana, în vizita pe care familia regală a făcut-o în România în 1997. Imaginile au fost difuzate marţi seara, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Tot marţi seara, la Antena 3, autorul Apelului de condamnare a comunismului, regizorul Sorin Ilieşiu, a spus că absenţa preşedintelui ţării şi a membrilor Guvernului de la discursul Regelui Mihai a reprezentat o nouă şansă ratată pentru reconcilierea naţională.



×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close