Antena 3 CNN Actualitate Spectacol impresionant la malul mării, de Ziua Marinei

Spectacol impresionant la malul mării, de Ziua Marinei

Spectacol impresionant la malul mării, de Ziua Marinei
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Aug 2016   •   11:21

Ziua Marinei este sărbătorită printr-un spectacol impresionant în portul Constanţa. Mii de turişti şi localnici au venit la festivităţi. Președintele Klaus Iohannis a ajuns și el în Portul Constanța, în jurul orei 10, unde a fost întâmpinat de Garda de Onoare.

Imediat după a început intonarea Imnului Național și ridicarea celui mai mare drapel din Constanța pe catargul de pe faleză. Apoi, militarii de la bordul navelor au arborat pavilionul, geacul și Marele Pavoaz.

In timpul ceremoniei, din Portul Tomis s-au auzit 21 salve de tun, ca semn al salutului solemn.
 
Discursul președintelui Klaus Iohannis
 
”Marea Neagră este un punct cu greutate strategică, iar evoluţiile din această zonă au implicaţii asupra securităţii euro-atlantice”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis luni, la Constanţa, în deschiderea manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Marinei Române.

"Istoria noastră şi a acestei regiuni este legată nu de puţine ori de Marea Neagră. Prin particularităţile sale, ca punte între Europa şi Asia, ca punct în care converg influenţe culturale, interese economice şi mize strategice, Marea Neagră a fost de-a lungul timpului, în multe momente istorice, o zonă fierbinte. Anexarea Crimeii în 2014 de către Federaţia Rusă, cu încălcarea dreptului internaţional, a marcat deteriorarea situaţiei de securitate. I s-au adăugat alte provocări şi evoluţii strategice şi militare care fac din această regiune din nou una fierbinte. Ce se întâmplă în prezent la Marea Neagră nu mai este o chestiune locală şi nu priveşte doar un echilibru regional. Evoluţiile din această zonă au efecte dincolo de graniţele ei, au implicaţii asupra securităţii euro-atlantice, iar Marea Neagră este un punct cu greutate strategică", a spus şeful statului.

Preşedintele Iohannis a subliniat că în acest context sunt cu atât mai mult decisive poziţia României şi opţiunile sale majore de securitate.

 

×
Subiecte în articol: Sfanta Maria Ziua Marinei Klaus Iohannis
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close