Antena 3 CNN Actualitate Speranță de viață prelungită cu 23% pentru șoarecii modificați genetic. Tratamentul ar putea fi folosit în viitor și la oameni

Speranță de viață prelungită cu 23% pentru șoarecii modificați genetic. Tratamentul ar putea fi folosit în viitor și la oameni

Oamenii de știință din Israel au anunțat că au reușit să prelungească speranța de viață a șoarecilor cu până la 23%. Cercetătorii speră să poată face același lucru și pentru oameni.

Speranță de viață prelungită cu 23% pentru șoarecii modificați genetic. Tratamentul ar putea fi folosit în viitor și la oameni
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    13 Iun 2021   •   17:58

Oamenii de știință de la Universitatea Bar-Ilan din Ramat Gan, Israel, au reușit să crească distribuția de SIRT6, o proteină responsabilă pentru repararea ADN-ului, în cazul a 250 de șoareci.

Rozătoarele care au primit tratamentul au fost și mai vioaie și mai puțin predispuse la cancer în comparație cu subiecții care nu au primit tratamentul.

„Prelungirea speranței de viață a fost semnificativă, având în vedere că o prelungire echivalentă a speranței de viață a oamenilor ne-ar permite să trăim până la aproape 120 de ani”, a explicat Haim Cohen, director al Laboratorului pentru Mecanismul Molecular al Îmbătrânirii de la Universitatea Bar-Ilan.

Echipa a publicat descoperirile, evaluate și de alți experți, în jurnalul Nature Communications. Studiul descrie modul în care SIRT6 a scăzut odată cu vârsta. Astfel, șoarecii și-au pierdut abilitatea de a mai extrage energie din grăsimile și acidul lactic din corp.

Cu toate acestea, după ce au fost modificați genetic astfel încât să crească aprovizionarea cu proteina SIRT6, șoarecii au putut genera energie din acele surse. Mai mult, animalele au fost mai puțin predispuse la cancer, au avut un colesterol mai scăzut și au putut alerga mai repede.

Cohen a precizat că laboratorul său cercetează acum modurile în care proteina SIRT6 ar putea fi stimulată și în cazul oamenilor.

„Schimbările pe care le-am observat în șoareci ar putea fi transferate și la oameni, iar asta ar fi de-a dreptul spectaculos”, a subliniat Cohen, citat de Futurism.

„Prelungirea speranței de viață a fost semnificativă, având în vedere că o prelungire echivalentă a speranței de viață a oamenilor ne-ar permite să trăim până la aproape 120 de ani”, a explicat Haim Cohen, director al Laboratorului pentru Mecanismul Molecular al Îmbătrânirii de la Universitatea Bar-Ilan.

×
Subiecte în articol: soareci genetic laborator studii
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close